MHW-3BOMBER DEX vs. BEP

marxology

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Nis 2022
Merhabalar,

Lelit Mara X satın aldıktan sonra ilk upgrade'i iyi bir tartı ve iki sepet ile yaptım. Öncelikle tartının epey bir özelliği var ama henüz tam hakim olamadım doğrusu.

Lelit Mara X, bildiğiniz üzere IMS'in fason bir sepetiyle geliyor. Bu sepetle aldığım sonuçlar pek tatmin edici gelmedi bana açıkçası.

Aldığım iki yeni sepet:
MHW-3BOMBER Deep Extraction
MHW-3BOMBER Butterfly Effect

Coffee Department Diamantina çekirdeği ile iki ayrı sepete 18'er gram çekip espresso aldım. Bu çekirdeği bilenler bilir espresso biçilmiş bir kaftan adeta. Düz, amiyane tabirle kahve gibi kahve, bir gövdeye sahip ve ağızda son derece tatlı bir hissiyatı var. Sonuçlar Butterfly Effect, fotoğrafta sepet içinde BEP olarak gördüğünüz sepette bana göre daha tahmin edici geldi. BEP'te sepetin özelliği gereği (daha ince süzgeç yapısı) daha kolay bir extraction ile daha çok kahve partikülünü sepette tutarak, daha düz, tatlı bir gövde ortaya çıkardı. Bu aslında çekirdeğin karakteriyle de uyumlu. Çekirdek ile sepet iyi adeta eşleşti diyebiliriz.
Diğer yandan DEX kahvenin asiditesini daha çok ön plana çıkardı diyebilirim. Daha çiçeksi ve komplex notalar için DEX ile alacak daha çok yol var gibi gözüküyor bana.

İleriki farklı çekirdekler ile yapacağım denemeleri buraya yorum olarak eklerim.

Son olarak, Lelit Mara X'deki fason sepetin bu sepetler ile upgrade edilmesinin espresso deneyimi bakımından oldukça tatmin olduğunu düşünüyorum. Aldığıma değdi, diyebilirim

 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2026-06-10 at 7.20.31 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-10 at 7.20.31 PM.jpeg
    262.8 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:

marxology

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Nis 2022
Merhabalar tekrardan,

İkinci deneme bu sefer çekirdek Wayfa Altieri Panama. Çekirdeğin kavrum tarihi paket üzerinde yazmıyordu. Sanıyorum 1 hafta geçmemiş üzerinden.
Çekirdeğin oldukça güzel bir espresso içimi olduğunu söyleyebilirim degassing süreci tamamlanmamış olmasına rağmen.

Öncelikle fotoğrafın en solundaki ilk sepet IMS sepet, Lelit Mara X ile gelen sepette 18 gram espresso çektim. Direkt çekirdeğin asiditesini patlattı, diyebilirim. İlk yudumdan bunu anlıyorsunuz.

Fotoğraftaki en sağdaki DEX ile çektiğinizde aşırı asiditeyi toparlıyor. Kahvenin asidik komplex yapısını öne çıkarıyor ama IMS gibi asidite ekşilik patlatmıyor.

BEP ile çektiğimizde bir önceki denemede de olduğu gibi daha yumuşak bir tat ön planda, asidite baskılanıyor. İlerleyen haftalarda bir başka Wayta çekirdeği ile daha denemem olacak.

Ek bir husus: İkinci fotoğrafta gördüğünüz üzere BEP sepetinin iç kısımdaki ince saç, çok ince partikülleri tutuyor. Bu yüzden kahve posasını aldığınızda mutlaka parmağınızda iç hazneye ovuşturarak temizliğini yapmanız gerekiyor. Musluk suyunun kasığa tutulması temizlik için yeterli olmamakta.
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2026-06-12 at 9.52.13 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-12 at 9.52.13 PM.jpeg
    241.8 KB · Görüntüleme: 22
  • WhatsApp Image 2026-06-12 at 9.52.12 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-12 at 9.52.12 PM.jpeg
    310.8 KB · Görüntüleme: 23
Üst