Ethiopia Ana Sora Guji Natural

burak

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Kas 2014
Mayıs ayında Ankara Congresium'da düzenlenen festivalde Şerif Hocanın tavsiyesi üzerine takibe aldığım çekirdeği en sonunda Has Bean satışa çıkardı ve @moretimeforcoffee hocam ile Has Bean'den sipariş ettik.

Ethiopia Ana Sora Guji Natural (Yirgacheffe)

Sipariş Tarihi : 13.07.2017
Kavrulma Tarihi : 13.07.2017
Teslim Alma Tarihi : 20.07.2017


Hem V60 hem espresso olarak denedim.

V60'ta genelde 20/300 oranını kullandım ve sabit bir tat yakaladım diyebilirim. Sevgili [MENTION=949]adolate[/MENTION] hocam gibi uzun uzun tanım yapamayacağım:D Ancak şunu söyleyebilirim. Bu kahve tam bir çiçek bombası. Bu tat herkese hitap etmeyebilir ama ben beğendim. Oldukça temiz bir içimi var. Onun haricinde tadım notlarında yazan "Parma Violet sweets, blueberry juice" notalarımı aldığımı söyleyemeyeceğim.

Espressoda ise normal bir tat yakaladım. Süt ile uyumlu.

Şerif hoca bu kahve için "yarışma kahvesi olacak nitelikte" demişti. Biz @moretimeforcoffee hocam ile bu kahveyi çok yüksek beklentiyle aldık. Haliyle çıkan sonuç çok tatmin etmese de pişman etmedi.


Merak edenler için 1 kg fiyatı kargo dahil 175 TL civarında.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Cevap: Ethiopia Ana Sora Guji Natural

HasBean kahvelerini ben de bir ara ortak bulursam denemek istiyorum :D

V60 için her zaman kullandığınız kalınlıkta mı öğüttünüz? Kaç dakika demlediniz?

Bir de konuyla alakasız olabilir ama siparişler ortalama kaç günde geliyor? Avrupa dan son verdiğim sipariş geçen hafta perşembe'den beri gelmedi. Ortalama 1 haftada geliyorsa çok iyi opsiyon olabilir.
 

moretimeforcoffee

Yeni Demleyici
Katılım
28 Ara 2014
Konum
Ankara
Cevap: Ethiopia Ana Sora Guji Natural

Gerçekten floral bir kahve. After taste çok uzun süreli kalıcı ve damağı hiç yormuyor. Natural kahvelerde içtiğim en iyisi olabilir. Özellikle chemex'te güzel sonuçlar verdi.
[MENTION=1875]campos[/MENTION] şu ana kadar verdiğim siparişlerin hiçbiri 1 haftadan uzun sürede gelmedi ama bu hasbean ile alakalı. Hava yoluyla gönderdiği için çabuk geliyor.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Ethiopia Ana Sora Guji Natural

Afiyet oksun :D
Kulağa çok güzel geliyor. Ama ben hasbeandan gelen kahveleri artık çok beğenmiyorum, eskisi gibi değiller. İyi ama çok aşırı beklentide olmamak lazım. Bilmiyorum siz nasıl buldunuz ama bana profilleri fazla koyu geliyor. Gujiler bu yıl çok iyi. Afiyet olsun.
 
Üst