Kahvenin Yanında Bir Şey Alır Mısınız?

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Bir cafeye gittiğimizde en çok duyduğumuz soru 'Kahvenin Yanında Bir Şey Alır mısınız?'
Eğer eşimle gittiysek cevap genelde 'evet' oluyor ve 'ne önerirsiniz ile devam ediyor?'
Bu tarz kahve yanı eşleştirmeleri konusunda barista arkadaşların deneyimlerine ve önerilerine oldukça güvenirim.

Perfect Daily Grind'de bugün okuduğum bir makale oldukça hoşuma gitti. Makalede insanların kahve ile birlikte taze, yüksek kaliteli yiyeceklerin tadının çıkarmak istediklerini belirtiyor ve makalede bazı firmalardan konuyla ilgili detaylı yorumları ve tercihleri derlenmiş. Ülkemizde ise son zamanlarda cafeler, kahveden çok kahve yanı eşlikçileri ile konuşulur oldu.
Kruvansanlar, cheesecakeler, el yapımı çikolatalar...
Ancak kahve yanı eşlikçilerini iyi hazırlayan ve sunan firmalar ise gördüğüm kadarı ile nitelikli kahvelere artan ilgi ile birlikte önem vermeye ve kullanmaya başladı. Sizin özelikle kahve yanında sunduğu ürünlerin kalitesi nedeniyle tercih ettiğiniz cafeler var mı?

Benim mesela hem ürünleri hem kahveleri nedeniyle çok sevdiğim Baristocrat var.
Özellikle Urla'da muhteşem bir ortamda cheesecake ve browni çok efsanedir, tavsiyedir.
Yazın gelirseniz çağırırsanız ben de gelirim :D
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Kahve yanında sunulan bu tarz yiyecekler bence kahvenin tadını baskılıyor ve kahveden alınacak zevkin üstünü örtüyor.

Hepsi benim için yoğun tatlar içeren, tatlı, damağı kaplayan yiyecekler.

O yüzden kahveyi genelde yanında bir şey olmadan tercih ediyorum. Kahve çok iyi değilse ya da latte tarzı sütlü bir içecek varsa, o zaman nadir de olsa bir parça bir şey yiyebiliyorum.
 

noneed

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Tem 2021
Ben yemeklerde zıtlıkları seven biri olmuşumdur o yüzden tatlı bir şeyler ve kahvenin sertliği denge sağlıyor ve keyifli oluyor bence.Tabi bu sade espresso,americano ve filtre içn geçerli.Fakat genel olarak sade içmeye daha çok seviyorum.
 

FirstCrack

Tecrübeli Demleyici
Katılım
21 Haz 2017
Nitelikli kahvenin yanında bir şey tüketmiyorum. @teyyaredenkahve'nin yazdığı gibi bence de kahve tadını baskılıyor; ama sıradan bir kahve içiyorsam eğer düzgün hazırlanmış kruvasan, kek ya da kurabiye iyi gidiyor.
 

4PieD

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Tem 2021
Starbucks'ta hala var mı bilmiyorum, çikolatalı lokumlar vardı bence çok iyiydi.
 

drroaster

Firma Yetkilisi
Katılım
4 Nis 2021
Konum
Manisa
Kahve yanında peynir yiyen var mı :D Bir yayında konuşmuştuk @pepukkahve
Hocam açıkçası merak ettiğim bir eşlikçiydi peynir. Kahve eşlikçileri ile ilgili okurken Kaffeost diye bir tarif denk gelmişti. https://coffeeaffection.com/cheese-in-coffee/ sonra haliyle gouda, leipajusto ya da gravyer olmadığı için az tuzlu İzmir tulum peyniri ve Kars kaşarı ile ayrı ayrı deneme şansım oldu. Sonuç yeni bir tadım notu "koyunsu" cautious
 

veyselgundogdu

Yeni Demleyici
Katılım
29 Ocak 2020
Nitelikli kahvenin yanına kesinlikle bir şey almam, alınacak bir şey kahvenin tadını hemen bozuyor. Kahve iyi değilse yanında tatlı tercih edebilirim, tatlı en azından kötü kahvenin içilemez halini biraz baskılıyor :D
 

meokyar

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Şub 2022
Tavsiye edilmesi hicap duyulacak tütün mamullerinin dışında,

Kahve asidik bir içecek. Dolayısıyla yanında meyve asitleri hoş olabilir, dilimlenmiş bir portakal, çilek ya da fazla ekşi olmayan bir elma.

Öte yandan malumunuz asit ve bazlar birleştiğinde tuzlar oluşuyor. Türk kahvesi ya da espresso yanında sade maden suyu, arada yudumlandığınızda ağızdaki acılaşmayı nötralize edip, sizi ilk yudumdaki kahve keyfine döndürebilir. Fakat dildeki receptörleri yormamak için, birlikte yenilen şeylerin biri aşırı sıcakken diğerinin aşırı soğuk olmaması daha doğrudur.

Kahve ile birlikte; lokum, pestil, bal, üzüm, kaymak, tuzsuz tereyağ gibi şeylerin tüketilmesi kristal şekerin mutfaklarda olmadığı dönemlerde tatlı ihtiyacını karşılamak için kullanılsa da;
sıcak-sıcak soğuk-soğuk ilişkisinde olduğu gibi şekerli kahvelerle şekerli yiyecekler, şekersiz kahvelerle şekersiz yiyecekler tüketildiğinde , kahvenin tadını bastırılmamış olur.

En doğrusu, kahve ile birlikte değil, kahve öncesinde, az sonra içeceğiniz kahve keyfini artırıcı şeyler atıştırmaktır diyebilirim.
Tabi ki , Nietzsche dediği gibi '' bu dahil bütün genellemeler yanlıştır''

Önemli olan keyif almaktır. Öyle olmaz diye bir kaide yok.
 

EceJayTamer2022

Starbak Gold Üye
Katılım
22 Ocak 2022
Starbucks’da şunları gördüm.
Belki kömür kavrum etkisidir çileğin tatlı ekşi tadı kahvenin yanında hoşuma gitti
 

drjazz

Yeni Demleyici
Katılım
31 Tem 2017
Konum
İstanbul
Kahvenin yanında tatlı tüketmemeye özen gösteriyorum. Hele nitelikli bir kahve ise asla... Ancak kahvenin öncesinde durum değişebiliyor. Bu aralar bir Portekiz tatlısı olan "Pasteis de Nata"ya takılmış durumdayım.
Dışı milföy katmanlı, içi kremalı, içeriği süt, yumurta ve şekerden oluşan, limon/portakal kabuğu da eklenip, üzeri pudra veya tarçınla da süslenenebilen bir tatlı. Her ölümlü mutlaka tatmalı.. ☕🇵🇹

7d3674cb93e6758e6ac86a6536c43a379a138efe.jpeg
 
Üst