Bir tavsiye olarak Olivium'un yeşil çekirdek olarak sattığı supremo

tariktercan

Gordion Coffee Firma Yetkilisi
Katılım
21 Ocak 2022
Selamlar dostlar. Sizlere bir öneri ile geliyorum, gerek roasterlara, gerek ev kavurucularına, ev demleyicileri ise bu çekirdeği kavuran roasterları tercih edebilir. İzninizle deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle Coloumbia supremo 17/18 olarak alıyorsunuz ancak çuvalda la meseta yazıyor. Henüz Coffeeciel'de çalıştığım sıralarda, alınıp kavrulmuştu. Doların tavan yaptığı dönemde ilaç gibi gelmişti doğrusu. Bildiğiniz üzere nitelikli olmayan bir çekirdek ancak adeta nitelikli ehehe. Hiç böylesine meyvemsi bir supremo ile karşılaşmamıştım. Tavsiyem üzerine alt firması "Pergamon" olan Gordion alıp kavurdu bu çekirdeği.
@tariktercan yeşillendirip deneyimlerini bize aktarabilir diye düşünüyorum bu çekirdek hakkında.
Sevgili dostum @PortatifBarista nın da söyleyeceği birkaç şey vardır diye düşünüyorum. F/P bir kahve ve baked ya da underdevelopment olmadığı müddetçe sizi üzmeyecektir. :D
Sevgili Oğuzhan ve Burak sağolsun bu kahveyi önermişti. Dediği gibi de çıkmıştı. Alışıla geldik premium kahve lezzetlerinin bir tık üstünde bulduk. Premium bir kahveye göre oldukça tatmikâr. Premium sınıfı kahve tedariği yaptığımız marka olan Pergamon'da kavrulmuşu mevcut. Künye bilgileri de ürün sayfasında mevcut. Linki de şuraya bırakıyorum 👉 https://www.pergamoncoffee.com/product-page/kolombiya-supremo-1
 

Fischmann

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Ocak 2023
Öncelikle herkese merhaba. Foruma yeni üye oldum. Bende kahvesini evde kavurmayı sevenlerdenim. Bugüne kadar birçok kahve denedim. Supremo la meseta yı 1 kg kavrulmuş olarak deneme şansım oldu. Bu kahve nitelikli sınıfta değil deniyor ama Özellikle sütlü kahvelerde çok iyi. Tabi bu benim görüşüm. Ağızda tatlı bi aroma bırakması tekrar tekrar yudumlamanıza neden oluyor. Yalnız bu kahveyi çiğ olarak alıp kavurduğum da aynı aromayı yakalayamadım. Tabi aynı çekirdek olduğundan emin değilim.
 
Üst