AYIN KAMPANYASI Kahve Fabrikası - KahvelerNet Ayın Kampanyası

Kampanyadan faydalandınız mı?

  • Evet - 1 paket

  • Evet - 2 paket

  • Hayır

  • Yetişemedim :)


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

ukhassoy

Yeni Demleyici
Katılım
15 Şub 2022
Konum
Eskişehir
Bende yazin havadan dolayi Kokteyl yapiyorum alkolsuz evde, gecen de tatilde bir yerde denk geldim espresso martini icelim dedik. Barmen hastaymis oradaki kisi de bilmiyordu yapmayi, dedik deneyelim izin olursa. Kendimize yaptik ictik, sonra da musterilere yaptik icecekler bedavaya geldi 😄 bayagi begenildi is teklifi aldik ama uzakti.
Samsun'da Holmes Cafe diye bir mekan var, kız arkadaşım orda "kahveli limonata" (ticari ismini hatırlamıyorum) siparişi vermişti, ben de nasıl ya diyip bir yudum almıştım. Tek kelimeyle muazzamdı. Yoğunluk sebebiyle iletişim kuramamıştım fakat tahminime göre 4 ölçek ev yapımı limonata üzerine 1 ölçek türk kahvesi gibi bir tariften bahsediyoruz. Bir sonraki gidişimde tarifi öğrenmeye çalışacağım, çok farklı bir deneyim sunmuştu gerçekten. Limon notası buram buram, ateş ediyor öyle düşünün 😅
 

ukhassoy

Yeni Demleyici
Katılım
15 Şub 2022
Konum
Eskişehir
Sırf bu yüzden Comandante aldım, amacım marka kötülemek değil ama aynı sorunu ben Timemore da yaşıyordum ondan şu an kafam rahat. İstikrar önemli
Kesinlikle katılıyorum. Burada CMD'nin sunduğu şey prestij, öğütüm kalitesi ve bunun gibi şeylerden ziyade, istikrar. Bir nevi Apple'cılık.
Bundandır ki, alınacaklar listesinin başlarında bir adet American Cherry var...
 

MarcoPolo

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Haz 2022
Kişisel bir sıralama yapayım.
Bella vista > capadocia > picacho #1 > bekele.
İlk üçünde iyi sonuçlar aldım beğenime göre sıraladım. Bekele de 1 atımlık barut kaldı iyi bir şey yakalarsam diğer konu başlığına yazarım.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Bella Vista ile az önce bir demleme yaptım.
Aeropress ters metod. 1/16 oran 200 ml su( buzdağı 88c)
Öğütüm: normcore v2 9 klik ( v60 öğütümün biraz daha incesi diyelim)
50ml blooming ( 4-5 kez tek yönde ileri yada geri karıştırma) 30 sn ardından 200ml ( yine 4-5 kez aynı şekilde karıştırma) tamamladım.1.50 de çevirdim . 2.00 da press başladı ve yaklaşık 2.35 gibi demleme sona erdi.
İlk yudumlarda çok kuru tatlar geldi ama soğudukça arkadan hafif sütlü çikolata ve git gide baskınlaşan anjelik erik tadı hakim oldu .
İlerleyen günlerde daha da coşacağını düşünüyorum.
Kavuranın eline sağlık :D
Mesajınızı görünce aklıma geldi. Normcore V2 ile aranız nasıl? Tecrübeleriniz nedir?

Kullanım aralıklarını paylaşabilirsiniz?
 

Takeaway

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Nis 2020
Mesajınızı görünce aklıma geldi. Normcore V2 ile aranız nasıl? Tecrübeleriniz nedir?

Kullanım aralıklarını paylaşabilirsiniz?
Siz alıntı yapınca farkettim, mesajı yazarken v2 yazmışım . Maalesef hâla v1 var bende ama gayet memnunum . Hatta bi ara sizinle instagramda biraz sohbetini etmiştik . Espresso performansı kötü. Filtre öğütüm için çok toz üretmiyor . Ergonomisini de seviyorum .
 
Üst