Termos mug

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Bir süredir araştırma içerisindeyim. Hem marka kalite algısı ve gerçeği hem de kampçı bir arkadaşın tavsiyesi üzerine şu vakumlu şeyi almak üzereyim. Kullanan veya bir şekilde bilgisi olup da sakın alma diyen var mı acaba?

https://www.dr.com.tr/Spor-Outdoor/...BD4H4cwlt1S79lTikSBrsl3N2i3wfggxoCwV4QAvD_BwE
Outdoor değil de gün içinde kullanacaksanız daha uyguna su modelde aynı işi görecektir, ama ağız kısımlarının hangisi daha pratiktir bilmiyorum.
https://www.dr.com.tr/Spor-Outdoor/...Urunler/Termos-Mataralar/urunno=0000000716330

Stanleyin 4-5 farklı ürününü kullanıyorum hepsinden çok memnunum, marka takıntısı değil de ilk aldıgım üründen memnun kaldığım için devamı geldi, tavsiye etmiyorum diyen olacağını sanmam.
 

hasomari

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Tem 2016
Konum
İstanbul
Tefal'in siyah kırmızı alternatiflerinin olduğu MUG'ları var, öneririm. saat 6 buçukta yaptığım latte tarzı 60-70 derecedeki içecekleri 10 civarı içiyorum, tabsiye ederim.
 

Gratel

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Nis 2018
Zojirushi termos kullanan var mı ? İç kaplaması kahve tadını etkiliyor mu olumlu veya olumsuz?
 

poko

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Haz 2016
@Gratel hocam, ben olumlu ya da olumsuz bir etki hissetmedim. (ya da damak tadım o etkiyi hissedecek kadar gelişmiş değil)
yalnız ne olursa olsun bence bardaktan içmekten farklı oluyor, termostan içerken kokusunu alamamızla alakalı olabilir.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Arkadaşlar, kahve yapısı itibari ile 20 dakikada bayatlıyor..Cam,Seramik, Çelik olması farketmez..Termosta olması bunu önlemiyor, yorumlar da bu yönde..
 

fatihonder

Yeni Demleyici
Katılım
21 Mar 2017
İçim kalitesi açısından en azından seramik olanlara sıcak bakıyorum ben. Stanley veya Contigo yeni seramik model çıkarmıştı. Bütçe uygunsa ona bakılabilir bence.
 

ozgur

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Ocak 2015
Zojirushi termos kullanan var mı ? İç kaplaması kahve tadını etkiliyor mu olumlu veya olumsuz?

Yaklaşık 2 aydır Zojirushu'nun SM-SC48 modelini kullanıyorum, fiyatı artmadan hemen önce almıştım. Tadıyla ilgili yorum yapacak kadar gelişmiş bir tat alma yetkinliğim yok benim de. Beni rahatsız edecek bir koku veya tat ile karşılaşmadım henüz. Isı izolasyonu konusunda çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Şu anda saat 11 gibi yaptığım kahveyi çok sıcak olduğu için içmekte güçlük çekiyorum. Sabah yedide yaptığım kahveyi saat 3-4 gibi içtiğim de oluyor (biraz ılımış oluyor ama ben böyle olmasını tercih ediyorum zaten.)
 

ozgur

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Ocak 2015
Kahve acı olmuyor mu okdr saat sonra

Benim için olmuyor. Ama çok gelişmemiş bir damağım olduğunu tekrar belirtmek isterim. Bir de şunu eklemem lazım kahve konusunda aşırı takıntılı değilim. Mümkün olduğu kadar taze ve iyi kahve içmeye çalışıyorum ama illa taze olsun, yeni öğütülmüş olsun, şu derecede suyla şöyle demlenmiş olsun demiyorum. Böyle yapanları takdir ediyorum ama bu detaylara takılırsam keyif aldığım bir işi kendim için sıkıntı haline getirmiş olurum.
 

peregrinus

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2018
bu termos bardakların yaklaşık olarak alayını kullanmış biri olarak (kullanmadığım tek ürün stanley o da saçma seviyesinde pahalı bence) en iyi ürünü starbucks üretmiş hem sıcak tutma süresi hemde kullanım kolaylığı açısından.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61q2KN-100L._SL1500_.jpg
resimdeki modelden 2 tane almıştım 2010 veya 11'de bunlardan sonra tefal contigo z.... bişey vs bir sürü tumblr aldım hiçbiri buna denk değil belki de alışkanlıktır ama açık ara iyi gibi tek kusuru kafa üstü düşürmeyeceksiniz düşünce köşeye denk gelen parça kırılıyor ki yapıştırılabiliyor ama can sıkıcı.
 

peregrinus

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2018
17 saat sonra zaten leş gibi oluyor kahve, 5 saat sıcak kalması içinde düzgün bir kapağının olması kafi, öyle rocket scientist muhabbetine gerek yok bence tabi bi araba parası vermeye de, 99 dolar tr ye geldiğinde 140 dolar demek o da 800'ü buluyor. Kahve malum beyni de aktive ediyor, içerken aniden bir aydınlanma gelmesin "lan kazık mı yedik?" diye.
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
Trendyolda stanley'in seramik termosunda indirim var ve fiyatı amerika fiyatıyla aynı hatta biraz daha ucuz

https://www.trendyol.com/stanley/st...t-p-3634988?boutiqueId=307058&merchantId=1522
seramik termos'la ilgili geçen gün görüştüğüm bir mağaza çalışanı şöyle söyledi, özellikle kahve çay gibi renk veren şeyler koyarsanız bir süre sonra içinde renklenme oluyor ve temizliği çok zor oluyormuş. bu sebeple de alanlar genellikle metal içerikli olanları tercih ediyormuş. çamaşır suyu ile temizlemek mantıklı olabilir ama o da termosa zarar verebilir.
 

ogundemir

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Şub 2017
zaten sadece kahve içeceğim için problem değil, aslında önemli olan akıtmaması, kaçırmaması benim için. suyla deneme yapacağım. Elimde zojirushi de var. ama ister istemez kahvenin tadında fark oluşuyor.
 
Üst