Has Bean Coffee

'Online Satış Siteleri' forumunda adolate tarafından 7 May 2016 tarihinde açılan konu

  1. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Teşekkürler.. Takipsiz kargo. Kalita'nın kendi kutusunda geldi. Kutu kalın ve sağlam içerisini de çıt çıt poşet ile doldurmuşlar zaten her hangi bir ezilme kırılma yok.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 2 May 2017
  2. sefffax

    sefffax Paylaşımcı Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Breakfast bomb nasil merak ediyorum :)

    LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. awalanche

    awalanche Paylaşımcı Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Çekirdekler 1 haftalık olmalarına rağmen gaz salınımları ve kokuları oldukça az. Kavurmalar homojen ve kahvelerin sayfasında yazdığı gibi hafif koyu bir kavurma. Chris'e Breakfast Bomb'dan tat alamadığımla ilgili bir mail atmıştım ve hemen dönüş yaptı: "Su oranını azaltmamı" önerdi ve bu şekilde işi çözdük. Hatta istersem yeni bir kavurma göndereceğini de iletti. Umarım bu arkadaşın iyi niyetini su istimal etmezler...

    Gelelim yorumlara;

    Breakfast Bomb

    Espresso da asidite biraz yüksek geldi bana fakat İçilebilir.
    v60: 20gr/250ml, 2:05; Suyu azaltınca güzel tatlar almaya başladım. Bana gelen blendden aldığım tatlar; çikolata ve üzüm ağırlıklı.

    El Salvador Finca San Cayetano Red Honey Bourbon

    Espresso da eh işte bir kahve çıktı ortaya.
    v60: 20gr/300ml, 2:50; Sayfasında yazan tüm tatları veren güzel içimli bir kahve çıktı ortaya.

    Tekrar alışveriş yapar mıyım? Evet!

    Diğer arkadaşlar gibi profesyonel olmasa da aldığım tatları size iletmeye çalıştım. Hatamız var ise affola. :)
     
  4. Engineer

    Engineer Yeni Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Şu sıralar has bean de hangi çekirdeği önerirsiniz :)
     
  5. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Black hole.. şu an içiyorum :)
     
  6. Engineer

    Engineer Yeni Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Sanırım espresso için güzel bir çekirdek ama v60 için istiyorum önceliğim :)
     
  7. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Has Bean'den BOLIVIA EL FUERTE PULPED NATURAL CATURRA adlı kahveyi aldım bu sefer 8 günde bana ulaştı. Kahve gövdeli bir kahve ama yıkanmamış olduğundan temiz bir içim yaşatmıyor. Tadım notlarını pek alamadığım için kahvenin fazla kavrulmuş olduğunu düşündüm. Daha önce de [MENTION=949]adolate[/MENTION] hocam söylemişti bunu. Hasbean'e forumda da benzer şikayet olduğunu ilettim bakalım nasıl dönüş yapacaklar.
    Edit: Bana oldukça uzun cevaplar verdiler. Memnun kalmadıysanız hemen yenisini gönderelim dediler. Forumda has bean konumuz olduğunu söyledim onlar da bana memnun kalmadığınız her kahve için rahatlıkla iletişime geçin dediler. Kısa sürede böyle ilgi görmek beni mutlu ediyor açıkçası. Bir dahaki siparişte bu kahveden örnek isteyeceğim bakalım bana gelen kahvede bir sorun var mıymış.
     
    Son düzenleme: 10 Ağu 2017
  8. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Bugün yine hasbean ile yaşadığım harika bir deneyimi paylaşmak istiyorum.

    Bir önceki siparişimde Bolivia Taypiplaya Neri's Lot 250 gram kahve aldım ancak geldikten sonra 8-9. günde bayatlama tadı almaya başlamıştım. Normalde bu her zaman aldığım espresso blendlerde 15. gün ile başlardı. Durumu mail attım hasbean'e.
    Bana gelen ilk maili kopyalıyorum:
    Thanks so much for your email and really sorry to hear about the disappointment with your bag of Neri =[ it's been 1 of my favourite coffees recently and is a really popular seller so super sorry that it's not tasting amazing for you =[

    What is it about the coffee that you're not enjoying taste wise? Does anything on here http://www.scanews.coffee/wp-content/uploads/2016/01/SCAA_FlavorWheel.01.18.15.jpg stand out?

    Guessing you're brewing this as espresso as you've said you're usually a fan of espresso blends, what's your recipe? I'd normally recommend brewing this coffee with a dose of 18-19g yielding 30-34g of espresso in 30-34 seconds and then seeing how that is + tweaking to your own personal tastes, are you somewhere around there?

    Let me know as I'd love to help if I can or replace the coffee if it's really just not for you.

    Best wishes,


    özetle tadın kötü olmasının sebebini merak ediyor ve bana çözüm sunuyor,tad profili yollayıp tarif edebilir miyim diye soruyor hangi tadı aldığımı, doğru hazırlama tekniği konusunda yardımcı olmaya çalışıyor ve tüm bunların ardından kahve sana göre değilse değiştirelim dedi. Kahveyi hazırlama şeklimin doğru olduğunundan emindim, kahvenin çabuk bayatladığından emin olduğum için değiştirebilirlerse mutlu olacağımı söyledim. Ayrıca eskiden hazırladıkları breakfast bomb blendi tekrar görmek istediğimden bahsettim.


    Gelen 2. cevap:
    How very strange that's really odd to hear, perhaps it did not travel well for some reason, I have a bag at home that's been tasting good (as filter) for about a week and a half, so sorry it's not tasting great for you =[

    I'll raise an order for some coffee to be roasted + shipped to you today, unfortunately your VST basket + Black Hole were sent on their way yesterday so I can't pair anything up with them, so close!

    A fair few people are missing Breakfast Bomb and I think it's surprised Steve quite a bit, was a coffee that was never all that popular sales wise and people didn't really talk about it much either but now it's gone many people seem to be sad! I don't know what Steve has planned but you never know what the future might hold =]

    I'll send 2 coffees today, 1 that's a tasty blend and 1 that's as close to Breakfast Bomb as I can get it.


    Sonuç olarak 250 gram kahveden memnun olmadım, bana 500 gram kahve yolladı Chris. Toplam fiyatları 13,5 Sterlin.
    Brazil Nut (Wildcard) - Roasted Whole Beans 250g
    Indian Bibi Washed Peaberry - Roasted Whole Beans 250g

    Arkadaşlar diyecek birşey bulamıyorum. Eğer aranızda hala hasbean'den kahve sipariş vermemiş arkadaşlar varsa sipariş verin. Cidden çok dürüstler, para odaklı değiller, cidden memnun kalmassanız sonuna kadar yardımcı oluyorlar ve sizi illaki mutlu ediyorlar. İyi niyetlerini suistimal etmeyecek bir insan topluluğumuz olduğunu bildiğim için bu tecrübemi paylaşmak istedim. Bence hem onlar daha çok müşteriyi, hem de sizler daha iyi kahveyi hak ediyorsunuz.
     
  9. FirstCrack

    FirstCrack Paylaşımcı Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler hocam.
    Ben de ciddi anlamda düşünüyorum, fakat kargo ve gümrük meseleleri beni hala düşündürüyor..
    Ama elbet bir gün sipariş edeceğim :)
     
  10. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Ben de geçenlerde aynı şeyi yaşadım ilk mesajda yenisini göndermeyi teklif ettiler. Kahveyi sevdiğim için gerek olmadığını söyledim ama oldukça memnun kaldım yaklaşımdan. Bizim ülkemizde böyle şeyleri kendi yararlarına çok kullanıyor insanlar (aliexpress gibi) umarım ileride öyle olmaz. Filtrede şu an satışta olan kahvelerden öneriniz varsa açığım önerilere. Yeni gelen kenyalar ilgimi çekmişti ama karar veremedim daha.
     
  11. ekremk

    ekremk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    [MENTION=620]djdigy[/MENTION] "I'll raise an order for some coffee to be roasted + shipped to you today, unfortunately your VST basket + Black Hole were sent on their way yesterday so I can't pair anything up with them, so close!"
    ben de gecen hafta vst basketle birlikte black hole aldım tesadufe bak :) henuz gelmedi bekliyorum...
    hangi boy vst aldın? benim ilk vst basketim ve 15 gr ridgeless dan yana kullandım sansımı, 14-16 gr double espresso icin yeterli diye dusundum ama Chris in belirttigi gibi bazı kahveler 18-19 gr da daha iyi oluyor, gelince deneyecegiz artık...
     
  12. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    ben "BOLIVIA DON CARLOS WASHED YELLOW CATUAI" tavsiye ederim. hafif ve hoş içimli bir kahve idi. tadım notlarına bak sevdiğin gibiyse tavsiye ederim.
     
  13. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Evet ilginç tesadüf:) Maksimum 9 güne gelir sanırım. Ben 18 gr Ridgeless aldım zira ben hep 18 gram yapıyorum kahveyi, eskiden 14 yapardım ama 18 gramla daha yo. Yani ben de okudum bazı kahveler farklı sonuç veriyor diye ama benim damak tadı fazla tad ayrımı yapamadığından VST 18 i takarım devam ederim gibi:) Gelince bu konuda ayrı bir başlık açalım arkadaşlar da faydalansın.
     
  14. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Hasbean'in memnuniyetsizliğim üzerinde pazartesi günü hazırlayıp kargoya verdiği toplam 500 gram kahve bugün öğlen teslim edildi. İngiltere'den 4 günde kargo geldi müthiş.
     
  15. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Yurt dışı sipariş konusunda böyle şeyler duymak güzel.

    Hollanda'dan 20 Temmuzda yollanan paketim gelmedi, 7 Agustos da yollanan da gümrüğe takıldı heba oldu.

    Acaba ingiltere'den denemek gerekiyor :)
     
  16. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Hocam, benim de gelmeyen takipsiz paketin yerine telafi amaçlı izlenebilir bir paket daha göndermişlerdi. Bana da 5 günde geldi :)
     
  17. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Hasbean'den 20 defadan fazla sipariş verdim sanırım. Hiçbirinde sorun yaşamadım. 4-9 gün arası tüm siparişler geliyor. Müşteri hizmetleri harika. Bence deneyin.
     
  18. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Bence satıcılarda sorun yok , adamlar müşteri memnuniyeti konusunda harika :)

    Sorunun nerede olduğunu söylemiyorum :)
     
  19. campos

    campos Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Has Bean Coffee

    Hangi çekirdeği sipariş ettin hocam? Keyifli içimler :)
     
  20. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye