Handground

'El Değirmenleri' forumunda Gogo tarafından 27 Şub 2017 tarihinde açılan konu

  1. Gogo

    Gogo Isınmaya Başlayan Üye

    8 Ekim 2016 yılında Kick Starter dan aldığım Handground bugün elime ulaştı. Yaklaşık 5 ay bekledim ama açıkçası gelen ürün beni tatmin etti. Öncelikle değirmen bir el değirmenine göre baya büyük, resimlerden pek anlaşılmıyor ama değirmen Hario Mini mill ve sözen'e göre hem kalın, hem uzun. Böyle olunca da elde tutarak öğütmek pek kolay olmuyor ama masaya koyup üstten bastırılarak öğütme yapılırsa ki zaten böyle öneriliyor, işler baya kolaylaşıyor. Normal el değirmenlerine nazaran hem daha az güç harcanıyor hem de çok daha hızlı bir öğütme yapıyor. 15 öğütme kalınlığı kademesi var, henüz bir kademesini deneyebildim ama sonuç gayet homojen oldu. Genel malzeme kalitesinin de iyi olduğunu belirtmeliyim. Sonuç olarak el değirmenleri içinde çok iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.
     
  2. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Handground

    Hocam yaptığınız öğütümleri yakın çekim 1,2 fotoğraf atabilir misiniz?
     
  3. Gogo

    Gogo Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Handground

    Aslında fotoğraf koymuştum ama yüklenmemiş, tekrar deneyim.
     

    Ekli dosyalar:

  4. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Handground

    V60 ve french press için de fotoğraf ekleyebilir misiniz bir ara.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  5. shagrath

    shagrath Yeni Üye

    Cevap: Handground

    Homojen görünüyor. Şuna bir motor ekliyorlar fiyat 1500 oluyor :)
     
  6. robust

    robust Yeni Üye

    Cevap: Handground

    Aslında, kickstarter sitesinin Türkiye versiyonu olsa tutar ama kimse denemiyor.
     
  7. shagrath

    shagrath Yeni Üye

    Cevap: Handground

    Aslında ben burada tanıştım site ile. Anladığım kadarıyla bir proje sunuluyor ve bu projeye destek olanlar sayesinde finansman sağlıyor proje sahipleri. Nasıl güveniliyor peki ? Adamlar paraları toplayıp ortadan kaybolurlarsa ?
     
  8. cliocu

    cliocu Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Handground

    Hocam ne kadara aldınız.siteye baktım birşey anlamadım.amazonda 79 $ gözüküyor.kingsatrter de alış veriş nasıl oluyor bekleme süresi çok muş.kendi sitesinde baktım çok güzel bir alet.
     
  9. OverdoseCoffee

    OverdoseCoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: Handground

    Yaptılar tutmadı :) Crowd funding için 8-9 senesi var Türkiye'nin.
    Para direk gitmiyor. Kick starter'a gidiyor yolladığınız para. Adamların planlarına göre ödemeler kickstarter kontrolünde gerçekleştiriliyor. Ebayden birşey almak gibi yani
     
  10. shagrath

    shagrath Yeni Üye

    Cevap: Handground

    Ülkede büyük bir güven sorunu var normaldir.
    Sokaktan birisi bakar mısın diye sorduğunda; acaba kapkaççı mı , dilenci mi , madde bağımlısı mı yoksa gerçekten yardım isteyen biri mi ?

    Yolda birisi yere düştüğünde bir çok insan yukarıda ki sebeplerden yanına bile yaklaşmaya çekiniyor.
    O yüzden ülkemizde güven duygusu tekrardan düzelene kadar böyle bir projenin hayata geçmesi çok zor.

    Ürüne gelirsek o kadar elektrikli model varken ve aslında hemen hepsi aynı sistem üzerine kuruluyken, nasıl oluyor da bu ürün daha homojen öğütme sağlayabiliyor.
    Ben bir imalatçı olarak anlamakta zorlanıyorum. Eğer ülkemizde yeterli talep olsaydı bu işe girmek isterdim.
     
  11. DragonFly

    DragonFly Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Handground

    Homojen öğütmenin üründen ürüne farketmesi tamamen toleranslarla, AR-GE ve maliyetlerle ile ilgili. İmalatçı olduğunuz için rahat konuşacak olursak, değirmenin dişlileri tutan kasalarda kullanılan malzeme metal olursa, dişliler çok düşük toleranslı CNC ile imal edilip kalite kontrolde ince elenip sık dokunursa, ayrıca yıllarını bu işe vermiş bir üreticiye imal ettirilirse (ditting vb) zaten homojen olarak öğütme yapacak bir ürün ortaya çıkmış olur. Hario el değirmeni aldığımda dişlilerin arasında o kadar oynama vardı ki aynı anda hem filtre hem de espresso inceliğinde öğütüyordu, ya da elimdeki infinity değirmenin öğütme sırasında ufak oynamalarla dişli mesafesinin değiştiğini gözümle takip edebiliyordum. Şimdi elimdeki cunill değirmenin alt dişlisinde salgı olduğunu düşünüyorum düzeltmek için makina mühendisi arkadaşlardan yardım alacağım. Yani mahlkönig, mazzer, macap, compak gibi firmalar boşuna dünyanın en iyi değirmenlerini üretip yüksek fiyatlara satmıyor.
     
    Omega bunu beğendi.
  12. Gogo

    Gogo Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Handground

    Şu anda zaten Kick Starter da satılmıyor, herhangi bir yerden alabilirsiniz, 2-3 haftada gelir diye tahmin ediyorum. Kick starter projeleri maketten ev almak gibi, ortada ev yokken makete bakıp ürünü alıyorsunuz, ürün tamamlanınca yoluyorlar. Bekleme süresi uzun oluyor ama fiyat biraz indirimli oluyor. Ben kargo dahil 85$ a almıştım.
     
  13. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Handground

    İlave olarak yeterli talep toplanmazsa proje iptal olduğundan para iadesi yapılıyor değil mi?
     
  14. Gogo

    Gogo Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Handground

    Aynen dediğiniz gibi.
     
  15. Gogo

    Gogo Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Handground

    Üstteki resim Handground alttaki resim Hario Mini Mill ile Aeropress için öğütüldü.
    Handground'un daha homojen, daha kolay ve daha hızlı öğüttüğünü söyleyebilirim ama homojenliği 100 % değil, genede bu fiyattaki bir öğütücü için iyi sayılabilir.
     

    Ekli dosyalar:

    Son düzenleme: 3 Mar 2017
  16. shagrath

    shagrath Yeni Üye

    Cevap: Handground


    Tam olarak anlatmak istediğim bu hocam. Bu firmalar yıllardır bu sektördeler ve ürettikleri aletleri yüksek fiyatlara satıyorlar.
    İşin elektronik, dozajlama veya hassas tartılma kısımlarını saymazsam ki benim bu konularda tecrübem yok; diğer aksamları öyle uç noktalarda işler değiller.
    Geçenlerde EKM 300 değirmen aldım ve ilk çalıştırmada gördüm ki hafifte olsa mile montaj edilen göbek çarkta salgı var. Mile bir diş çekmişler ve çarktada dişler var. Bunu direk olarak sıkarsanız dişin bitme noktasına dayanır ve çok küçük bir boşluktan sebep çarpık durur.

    Bunu iki şekilde düzeltirsiniz. Ya bu parçayı mile montaj yaptıktan sonra tornaya kaldırır salgısını alırsınız ki bu en garanti sistemdir. ( Söküp takıldığında yeniden salgılanabilir ! )
    Diğer seçenek;
    Milin diş bitim kısmına bir kaç mm daha büyük bir çap bırakırsınız ve sıktığınız parça buraya düz olarak yaslanır.
    Alete zarar vermeden sökebileceğimi bilsem bu salgıyı düzeltirim. O zaman hiç bir toz bırakmayacak bir değirmene dönüşür.

    Sizinde dediğiniz gibi Cunill değirmen bıçaklarda hafif bir salgıyla bunu piyasaya çıkarabiliyor. Oysaki plastik malzeme koymak yerine bu bölümlerde krom malzeme kullansalar ve öyle aham şaham bişey değil. Malzemeleri cnc de işlettiklerinde hiç bir salgı olmaz.
    O gördüğümüz bıçakların işçilik maliyeti 20 lirayı geçmez.
    O yüzden şaşırıyorum 2 bin liraya alınan değirmenin Türk kahvesi çekememesine veya onu yapsa filtre kahve kalınlığında bocalamasına.
     
  17. DragonFly

    DragonFly Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Handground

    Şu sıralar sürekli sanayideyim, hem alt dişliyi hem de üst dişliyi sıfır taşlattım, her ikisinde de %10-%13 arasında salgı mevcuttu, cunill bu toleranslarla çalışıyor sanırım. Ayrıca her değirmende aşağı yukarı bulunan ayar bozulması sorununu da çok değişik bir yolla çözdüm, ayrıca dişlinin bağlandığı kasa vidalarına da oring uygulaması yaptım yani kasayı mikrometrik olarak dişlileri paralel gelecek şekilde ayarlayabiliyorum, cunill tranquilo'dan bir mazzer çıkartacağım yakında :) bitince buradan sonuçları paylaşacağım
     
    experienced bunu beğendi.
  18. FirstCrack

    FirstCrack Paylaşımcı Üye

  19. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Bu değirmeni biliyorum.İnstagramda sıklıkla karşıma çıkmakta.Habire fotoğraflarımı beğenip duruyorlar :) Arada mesaj da atıyorlar.Madem samimiyet kurmaya çalışıyorlar ben de isterim bu değirmenden :) Koleksiyonumda güzel bir parça olur.
     
  20. FirstCrack

    FirstCrack Paylaşımcı Üye

    @bahadr hocam sayfalarının linki nedir? :)
    Değirmen hızlı ve tutarlıya benziyor..