CoffeeNutz

'Online Satış Siteleri' forumunda Firochromis tarafından 19 Oca 2015 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Omega

    Omega Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Kahve kavurulunca 1hf beklemeli "degasing" için.
    Bu sürede Co, co2 gazları salınır çekirdekten
    Bu nedenle size 1 hf önce kavrulmuş olmadı hata diil
     
  2. lapterk

    lapterk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    [MENTION=1474]awalanche[/MENTION] Keşke söyleseydiniz böylelikle karşı tarafta durumu anlamış olurdu. Benim demek istediğim burada olmayan kendini savunamayacak birisi hakkında böyle konuşulmasını ben yadırgıyorum. Tabii ki siz orada belki farklı birşey yaşamış olabilirsiniz. Dediğim gibi benim amacım bir tartışma başlatmak değil. Herkese iyi forumlar.
     
  3. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Ömer beyi tanımam ama şimdiye kadar yaptığım hiçbir alışverişte sorun yaşamadım. Kahveleri de fiyat performans olarak çok iyi. Hatta indirime girmeden 3 gün önce kahve almıştım. indirimli fiyatlardan alamadığımı fark edip 30 tl hediye çeki yolladılar. Ben gayet memnunum kendilerinden.

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Konuyla ilgim yok fakat eğer burada olmayan biri hakkında hakkında konuşmayacaksak forumdan hepimiz çıkalım. Nihayetinde beğendiğimiz, beğenmediğimiz işletmeler hakkında burada birbirimizi uyararak daha doğru işletmelere yönelmeye çalışıyoruz. Bir kişi rahatsızlığını dile getirmiş, isteyen istediği gibi rahatsızlığını dile getirebilir bence. Ayrıca burası üyeliğin kapalı olduğu bir mecra değil. İsteyen dilediği gibi üye olarak cevap verebiliyor bildiğim kadarı ile.
     
  5. metehan

    metehan Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    iki kahve de 10.gününde bayatladı. Aynı erken bayatlama durumunu probodorda da yaşamıştım. Ya kavurma tarihlerini yalan yanlış yazıyorlar ya da harbiden erken bayatlıyor. CoffeeDepartman'da böle bir sorun yaşamadım 25.gününe kadar tadını korudu hemen hemen.
     
  6. ekremk

    ekremk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    ayni yerlerde herkes ayni problemi yasiyor ilginc
    kavurma tarihinde yanlislik oldugunu sanmiyorum ama ya kavurduktan sonra yanlis birsey yapiyorlar ya da (ki en muhtemel) paketleri kahveyi iyi muhafaza etmiyor
    petra boxx coffeedept bonarri den aldigim kahvelerde bu problemi hic yasamadim
     
  7. metehan

    metehan Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Coffeenutz'da da aynı şeyi yaşadınız mı? Ve evet bonarri yani necdet üstadın kahveleri de geç bayatlıyor.
     
  8. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Herkese Merhaba,

    Coffenutz'a verdiğim ilk siparişim az önce geldi. Aldığım ürün: Daily Coffee Project Deneme Paketi. İçerisinde; 100gr'lık Burundi Kayanza SFA, Kenia Nyeri, Ethiopia Yirgacheffe Gr.2 bulunuyor. Küçük şirin bir kutunun içerisinde göndermişler. (Bİr de CoffeeNutz Originals Deneme Paketi adında bir paketleri daha var onu da daha sonra deneyeceğim)

    Kahvelerin tatlarına dair hiçbir fikrim yok. Ayın 17'sinde (dün) kavrulduklarından en az iki gün dinlendirmeyi planlıyorum. Hatta dayanabilirsem biraz daha bekleteceğim.

    Fiyat olarak bu şekilde deneme setleri veya varyant paketler pahalıya geliyor ancak en azından farklı kahveleri tek seferde ve nispeten fazla ödemeyerek denemiş oluyorum. Hazır fiyattan bahsetmişken bir de kargo ücretinden bahsedeyim. Bundan yaklaşık 1,5 - 2 hafta önceye kadar kargo ücreti 80TL ve üzeri alışverişlerde ücretsizdi. Bunu 50TL'ye indirmişler. Benim yaptığım alışveriş 50TL'yi geçmediğinden 3,90TL kargo ücreti alındı. Kargo ücreti bana çok uygun geldi.
     
  9. trblnfxn

    trblnfxn Paylaşımcı Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Probadorda yaşamadım ama nutzdan aldığım cuba serano 1 haftayı bulmadı
     
  10. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    ben coffeenutz'da bayatlama sorunu yaşamadım. fakat poşetlerin ağzı açık kalabiliyor, yapıştırması çok iyi bir şekilde tutmuyor. belki bu yüzden çabuk bayatlıyor olabilir. kahvefabrikasının poşetleri o konuda gayet iyiydi.
     
  11. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    ben de ilk kez etiyopya sipariş verdim bugün. cuma gibi elimde olur sanırım. fiyatları çok uygun ve tuhafı çok popüler değiller sanırım. oysaki buradaki abiler çok uzun zamandır kahve işindeler. bir keresinde festivalde konuşmuştuk. bu arada etiyopya için oldukça iyi yorumlar var
     
  12. metehan

    metehan Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    bende ayrıyetten kıskaç var zaten coffenutz'dan almıştım 2 3 ay önce

    https://www.coffeenutz.net/collections/soguk-demleme-cihazlari/products/beankeep
     
  13. shagrath

    shagrath Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Valflerinde bir sorun var sanırım. Probador dan aldığım kahve poşetini açıp kapattıktan sonra içindeki havayı boşaltmak için sıktım. Hava çok hızlı boşaldı. Aynı işlemi Has bean poşetlerinde denediğimde hava çok zor tahliye oluyordu.
     
  14. merrtk

    merrtk Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Ethiopia Yirgacheffe sipariş verdim buradan. Hızlı bir şekilde kargoya verildi ve bugün hemen denedim. Kahve kavrulmasının henüz 3.gününde. V60'da 17/250 oranında demledim 2.40 dk. Tadı, kokusu, lezzeti gerçekten çok iyiydi. Soğudukça daha da zevkli bir hale geldi. Bu fiyat bandında uzun zamandır böyle Etiyopya içmemiştim. Küba kahvesini de merak ediyorum.
     
  15. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    kahveleri denedim; Kenia Nyeri ve Ethiopia Yirgacheffe Gr.2 çok güzeldi diyebilirim ama Burundi Kayanza SFA'yı sevmedim.
     
  16. ekremk

    ekremk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    bende bugun siparis gectim nyeri ve yirgacheffe
    nyeri yi espressoda deneyen oldu mu? yuksek govdeli oldugu icin espressoda iyi sonuclar verir diye dusunuyorum.
    beankeep de aldım kahvelerin yanında kahveyi muhafaza etme konusunda yardımı olur umarım.
     
  17. ArasCan

    ArasCan Yeni Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Geçen günlerde Cuba Serrano Lavado sipariş verdim. Sipariş hızlı bir şekilde kargoya verildi ve paketlenmesi gayet hoştu (250gr için ufak karton bir kutuya konmuş kahve paketlenip). Blooming ve aftestaste i oldukça iyi durumda. Diğer bahsedilen notalar için (fındıklı çikolata, puro) sanırım biraz daha demleme yapmam lazım. Ama bahsedilen aftertaste i gerçekten uzun süre etkili (V60 16/250). Tavsiye ederim.
     
  18. lapterk

    lapterk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Ben Nyeri ve Burundi Kayanza yi espresso için denedim. Kişisel olarak Burundi Kayanza yı daha fazla sevdim.
     
  19. orneken

    orneken Yeni Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    İki ay önce kendilerinden "daily coffee project deneme paketi" almıştım. Seçim olarak da kenia nyeri, ethiopia yirgacheffe gr.2 ve cuba serrano lavado seçmiştim 100gr olarak. İstanbul içinde gönderimden bir gün sonra elinizde oluyor. İçlerinde en beğendiğim cuba oldu. Taneleri boyutları eş olduğu için kavurma güzel gerçekleşmişti. Kenia da ise taneler biraz farklı boyutlarda. Çekirdekleri sözen değirmeninde çekiyorum. Kenia da iri tanelerin bazılarını çekemedi ve çekirdekte ortadaki zar kısmı iri şekilde kalıyor. Makinada işlemek daha uygun sanırım. Bir daha ki siparişte kübayı seçerim. Ayrıca deneme paketi işe yarıyor her sitede ilk alışverişte böyle bir paket almak çok faydalı olacaktır.
     
  20. campos

    campos Aktif Üye

    Cevap: CoffeeNutz

    Ben ilk açıldığındam beri kahve alıyorum oradan. Ömer beyin muhabbeti de güzel :) kendisi bu işi ilk yapanlardan sanırım. Yurtdışından sertifikalı bir kavurucu.

    Daha önceden 5 li deneme paketi de vardı ama son Zamanlarda bazı çekirdekler stokta görünmüyor. Ben o şekilde tüm çekirdekleri denemiştim.

    Ben de cuba yı V60 ile begendim. Kenya yı da espresso da begendim.

    F/P olarak bence güzel seçim. Daha üst kalite çekirdeklerini (daily coffee project dışındakiler) deneyen varsa yorum yaparsa sevirim.