Null Coffee Roasters - İstanbul

Veto

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Tem 2020
Worka’ların en özgün tadı olan, ilk seçeneği sizce hangisi olmalı? Zira çok sayıda Worka alt tipi var (oro, honey, natural, carbonic…) Çıkamadım işin içinden :confused:

Ben denediklerimin arasında ilk üçe Karbonik Maserasyon, Belayo Oro ve Worka Oro'yu koyarım. Bu aralar şarapla da çok ilgiliyim o yüzden bu kahveler beni çok heyecanlandırıyor. Karbonik zaten kırmızı şarap yönteminden esinlenilerek yapılmış. Orolar ise bence şampanya gibi kahveler valla, uçuyolar. :D Artık Oro mayalarının; şampanyada, proseccoda kullanılan mayalarla bir bağlantısı ya da bir ilham ilişkisi var mı bilemiyorum. Null tadım notlarına köpüklü roze şarap yazmış ama onların hayal gücü yüksek baya. Bence bu kahveler, bu işi hobi olarak yapan ve bütçe ayırabilecek gelire sahip olan insanları kesinlikle pişman etmez.
 

korhang

Profesyonel Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Konum
İzmir
Haziran ayı içinde yeni kahveler gelecekti acaba onların tadımı mı ?
Aslında değil, ama Cihan Bey sürpriz yaptı çok az bahsetti. Amerikalı bir arkadaşının getirdiği 6 farklı Amerikan kavurucuya ait 29 farklı kahve artı kendisinin Kawa’dan sipariş ettiği kahvelerin tadımını yapıyor. Bugün başladılar, yandan gelen tadilat sesleri dolayısıyla ara verdiler, yarın devam edecekler.

Kahvelerini deneyecekleri kavurucular şu şekilde:
  • Methodical Coffee
  • Seeds Coffee
  • Resident Coffee
  • B&W Coffee
  • June Coffee
  • Hex Coffee
  • + Kawa (Paris)
Methodical, B&W ve Kawa tadımı bugün tamamlandı, devamı yarına… B&W tadımı yapılan 3. videonun son bir dakikasında Cihan Bey Null’a gelecek yeni kahvelerden de kısaca bahsetti.
 

Cihanbaspinar

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2015
Selam herkese, bu perşembe kalan 4 kavurucunun da kahvelerini yine canlı instagram yayınında tadacağız. İlave olarak hem burada hem yayında yeni gelen kahvelerden de söz etmeye çalışacağım. Hatta genel izlenimlerimi de buradan aktarmak istiyorum. Fırsat olursa bu akşam yazacağım.
 

Mitsuko

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
28 Ocak 2022
Selam herkese, bu perşembe kalan 4 kavurucunun da kahvelerini yine canlı instagram yayınında tadacağız. İlave olarak hem burada hem yayında yeni gelen kahvelerden de söz etmeye çalışacağım. Hatta genel izlenimlerimi de buradan aktarmak istiyorum. Fırsat olursa bu akşam yazacağım.
Selam, geçenki yayınlarınızı izledim umarım bu defa gürültüsüz ilerler yayın. Paylaşacak ve yazacaklarınızı merakla bekliyorum ,lütfen fırsat yaratın :D
 

Cihanbaspinar

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2015
İlk parçada, denediğimiz kavurucuların kahvelerini , daha doğrusu kahve seçkisine ve kavurmaya yaklaşımlarını değerlendireyim,

Methodical Coffee segmentasyon yapan bir kavurucu, giriş seviyesi (85 puan) yıkanmış Guatemalası da var, micro/nano lot kahveleri de. 12Oz kahve paketleri 15 ila 30USD aralığında. Özellikle iki kahvesi dikkat çekici, Ventolera Black Honey Yellow Colombia veryetesi , hem fiyatı hem lezzetleriyle farklı olduğunu belli ediyor yalnız biraz kavurma kurbanı olmuş. 80C ye kadar dümemiz gerekti kahveyi 1.40 TDS lere çekebilmek için.

Diğer kahve bizim bu sene niyetlendiğimiz bir kahvenin geçen hasadı, Belayneh Bariso Naturel bir Sidama kahvesi. 2250m yükseklikte yetişiyor ve oldukça kompleks ve zengin meyve lezzetleri taşıyor. Ağırlıklı olarak çilek ve elma şekeri lezzetleri önde. Kavurma yine medium civarda. Lezzetler olgun ve örtük sayılır.

Bu kavurucu iyi kahveler seçerek fark yaratmaya çalışmış ancak müşteri kitlesi daha olgun ve yoğun lezzetler tercih ediyor olmalı ki kavurmalar medium seviyede. Bu kahveler espressoda daha iyi çıktı. Bir de ambalajlarını , tasarım ve grafiklerini sevdim ve markayla iyi harmanlanmış buldum.

B&W Blacak and White Coffee Roasters hafızam yanıltmıyorsa 4 - 5 senedir her yaz başı denediğim kavuruculardan biri oldu. Her seferinde zenginleşen ve hem nicelik hem nitelik yönünden artan bir çizgide devam ediyorlar. Bildiğim kadarıyla biri 15lik diğeri 70lik iki Loring'leri var. Loring fanı olmamakla birlikte bu kadar çeşit ve tonaja çıkacaksanız başka seçenek kalmıyor gibi. Seçilmiş kahvelerin her biri dünyanın neresinde bu işi yapıyor olursanız olun markayı doğrudan birinci lige taşır seviyede. Sadece özel işleme yöntemleri, özel çiftlikler ve üreticiler değil aynı zamanda pilot üretimlere de erişim sağladıkları zaten anlaşılıyor. İş modelleri bu anlamda Null 'a çok benziyor ve biraz bu markayı başka diyarlardaki ikizimiz gibi hissetmeme neden oluyor. Torpilli değiller ancak bende uyandırdıkları saygı büyük.

Kavurmalarından bahsedecek olursam yine pazarın alışkanlıklarına kısmende olsa cevap verebilmek adına light-medium katagorisinden aşağı düşememişler. Tüm kahvelerdeki kavurmalar bu şekildeydi. Bunu negatif anlamda söylemiyorum ancak satıştaki kahvelerin bazılarının numunelerini kavurmuş ve denemiş biri olarak daha light yönde daha kompleks, tatlı ve floral sonuçlar aldığımı hatırlıyorum. Bunun dışında seçkideki hem kahveler hem kavurmalar çok tutarlı, dengeli ve zengin ve natürel :D Amerikan niteliki kahve içicisi de ağırlıklı olarak natürel içiyor gibi duruyor. En azından şuradaki 29 kahvelik listede 3 ya da 4 adet yıkanmış var.

İlginç bulduğum kahveleri ise Dumerso Anaerobic , Alfonso Urriola Static Cherry ve Gabriel Motta Pink Bourbon . Fiyatları 12oz için 22-24USD aralığında gibi.

Kawa Coffee Roasters 5 kahvesi vardı. @teyyaredenkahve ve @pepukkahve nin organize ettiği alımdaki #2 numaralı 4lü paketi artı bir de Felipe Arcila nın Nane ve Hindistan ceviziyle infüze fermente ettiği Pink Bourbon kahvesi. Tek tek gitmem gerekirse,

Chelbesa standart yıkanmış birinci sınıf bir Ethiyopya çekirdeği, omni kavurduklarından o güzel yasemin, bergamot kokuları uçmuş, şeftalili bisküvi gibi lezzetler baskın kalmış. Zaten pakette tek olan yıkanmış bir çekirdeğe bunu neden yaptıklarını anlamadım.

Felipe Arcila, Pink Bourbon, nane ve h.cevizi ile infüze kahvesinin numune kavurmasını yapıp, değerlendirme listeme aldığım kahvelerden biriydi. Oldukça fiyatlı ve biraz da "artifical" uygulamalara hafif mesafeli olmam sebebiyle elemiştim ancak Felipe bence son derece ilerlemeci işler yapıyori yollarımız kesişecektir diye düşünüyorum. Bu arada kahveyi denk getirirseniz muhakkak deneyin. Naneli kokteyl gibi bir lezzeti var, hem pina coladayı çağrıştırıyor hem mojitoyu.

El Vergel, anaerobik natürel bir kırmzı/sarı cattura varyetesi. Masada hatırlarsanız B&W dan da Bir El Vergel kahvesi vardı. O da guava ve muz la infüze fermente edilmiş kahvesiydi. Doğrusu iki kahvede ilgimi çekmedi. Örnekler üzerinden konuşuyorum, düz, yavan, tatsız, kokusuz sıradan bir kahve gibiydi. Bu dörtlü paketteki en az etkileyici kahveydi diyebiliyorum.

Gelelim gizli kahveye, ben ne olduğunu bile anlamamış, pusuladaki 3 kahvenin karışımı zannetmiştim. @nuclearmoonrise uyarısı için teşekkürler :D . Kahve şuymuş Bu listedeki en cazip kahve de buydu. Aynı anda hem floral, hem meyvemsi hem umami, hem dengeli hem gövde güçlü, burun , damak, after taste her şeyden var. Kompleks, transparan ve şaşırtıcı. El paraiso çiftliği sürekli şaşırtıcı çalışmalarla karşımıza çıkıyor.

Sonuncu kahve yine El Paraiso çiftliğinden Double fermente Anaerobic Castillo. Yazmıyor ama inceleyince yıkanarak sonlandırıldığını anlıyorum. Bir robusta arabica melezi bu varyete ile oldukça şaşırtıcı sonuçlar almışlar. "Sır" kahve bir yana bence bu kahve tüm yönleriyle değerlendirdiğimde hem benim daha çok sevdiğim hem de geleceğe ilişkin bazı okumalara imkan veren bir çalışma olmuş. Teknik olarak da diğerlerinde belirgin olmayan asidite bu örnekte kendini belli ediyor diye düşünüyorum. Genel değerlendirmede daha dengeli ve tatlı, floral ve kompleks.

Genel olarak KAwa hakkında birşeyler söyleyecek olsam, Özel üretim / mikro/nano lotları seçkilerine alan, menüsü zengin, Avrupa şartlarında F/P sayılabilecek fiyatlamasıyla, tutarlı ve dengeli kavrumları ile denediğim bu 5 kahvesi itibariyle çok başarılı bulduğum bir kavurucu oldu. Tonajları da az değildir diye düşünüyorum, sürdürülebilir bir iş modeli yakalamış olmalılar. Ünlü üreticilere ulaşabiliyor olmaları onları ayrıca tercih edilir kılıyor. Sundukları maliyet kalite faydası ve kavurma kaliteleri Avrupa içinde yüksek olsa da yerli bir çok meslektaşımdan/firmadan daha yukarıda değil diye düşünüyorum. Deneyim için çok tuhaf ücretler ödediğimiz de oluyor, onu bir kenara koyarsak , € kur artı kargo artı gümrük masrafıyla zaten kıyaslayabileceğimiz çizginin dışında kalıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Daunterm

Profesyonel Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Konum
Konya
Cihan Bey selamlar,

Umarım keyfiniz ve sağlığınız yerinizdedir.

Beloya Oro espresso için başlangıç öneri reçeteniz var mıdır?

Kolaylıklar dilerim.
 

Cihanbaspinar

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2015
Cihan Bey selamlar,

Umarım keyfiniz ve sağlığınız yerinizdedir.

Beloya Oro espresso için başlangıç öneri reçeteniz var mıdır?

Kolaylıklar dilerim.
Selamlar ve teşekkürler. Umarım sizin de ağzınızın tadı yerindedir.
2 konu var bu soruyla ilgili. Cevabım sadece Beloya Oro için değil, tüm single origin espressolarımızı kapsıyor.
1- Malzemenin tabiatının anlaşılması: Bu grup single origin espresso kavrumlarımızın tamamı light-medium aralığındadır. Bu sebeple oldukça meyvemsi, tatlılığı ve asiditesi yok edilmemiş fincanlar almayı beklemelisiniz. Acı, ekşi, sönük, düz ve tuzlu sonuçlar beklememelisiniz.
2- Sonuca göre değişkenlerle oynamak kaydıyla, bir referans noktası olabilmesi bakımından. 18gr giriş, 40gr çıkış (1:2 ila 1:3 arası tüm sonuçlar doğrudur) 92C 90-100ppm su, 9 bar standart, 35sn civarı gözlemlenmeli.
Almayı beklediğimiz sonuç, Burunda çilek/karpuz karışımı kokular, damakta kremamsı, yuvarlak, tatlı bir his. Çilek/karpuz asiditesi. Meyvemsi uzun bir bitiş.
Bu grup tüm kahveleri en az 20 gün dinlendirmeyi ve sıcak bir fincanla servis edilmesini öneriyorum.
 

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
İlk parçada, denediğimiz kavurucuların kahvelerini , daha doğrusu kahve seçkisine ve kavurmaya yaklaşımlarını değerlendireyim,
Methodical Coffee segmentasyon yapan bir kavurucu, giriş seviyesi (85 puan) yıkanmış Guatemalası da var, micro/nano lot kahveleri de. 12Oz kahve paketleri 15 ila 30USD aralığında. Özellikle iki kahvesi dikkat çekici, Ventolera Black Honey Yellow Colombia veryetesi , hem fiyatı hem lezzetleriyle farklı olduğunu belli ediyor yalnız biraz kavurma kurbanı olmuş. 80C ye kadar dümemiz gerekti kahveyi 1.40 TDS lere çekebilmek için. Diğer kahve bizim bu sene niyetlendiğimiz bir kahvenin geçen hasadı, Belayneh Bariso Naturel bir Sidama kahvesi. 2250m yükseklikte yetişiyor ve oldukça kompleks ve zengin meyve lezzetleri taşıyor. Ağırlıklı olarak çilek ve elma şekeri lezzetleri önde. Kavurma yine medium civarda. Lezzetler olgun ve örtük sayılır.
Bu kavurucu iyi kahveler seçerek fark yaratmaya çalışmış ancak müşteri kitlesi daha olgun ve yoğun lezzetler tercih ediyor olmalı ki kavurmalar medium seviyede. Bu kahveler espressoda daha iyi çıktı. Bir de ambalajlarını , tasarım ve grafiklerini sevdim ve markayla iyi harmanlanmış buldum.
B&W Blacak and White Coffee Roasters hafızam yanıltmıyorsa 4 - 5 senedir her yaz başı denediğim kavuruculardan biri oldu. Her seferinde zenginleşen ve hem nicelik hem nitelik yönünden artan bir çizgide devam ediyorlar. Bildiğim kadarıyla biri 15lik diğeri 70lik iki Loring'leri var. Loring fanı olmamakla birlikte bu kadar çeşit ve tonaja çıkacaksanız başka seçenek kalmıyor gibi. Seçilmiş kahvelerin her biri dünyanın neresinde bu işi yapıyor olursanız olun markayı doğrudan birinci lige taşır seviyede. Sadece özel işleme yöntemleri, özel çiftlikler ve üreticiler değil aynı zamanda pilot üretimlere de erişim sağladıkları zaten anlaşılıyor. İş modelleri bu anlamda Null 'a çok benziyor ve biraz bu markayı başka diyarlardaki ikizimiz gibi hissetmeme neden oluyor. Torpilli değiller ancak bende uyandırdıkları saygı büyük.
Kavurmalarından bahsedecek olursam yine pazarın alışkanlıklarına kısmende olsa cevap verebilmek adına light-medium katagorisinden aşağı düşememişler. Tüm kahvelerdeki kavurmalar bu şekildeydi. Bunu negatif anlamda söylemiyorum ancak satıştaki kahvelerin bazılarının numunelerini kavurmuş ve denemiş biri olarak daha light yönde daha kompleks, tatlı ve floral sonuçlar aldığımı hatırlıyorum. Bunun dışında seçkideki hem kahveler hem kavurmalar çok tutarlı, dengeli ve zengin ve natürel :D Amerikan niteliki kahve içicisi de ağırlıklı olarak natürel içiyor gibi duruyor. En azından şuradaki 29 kahvelik listede 3 ya da 4 adet yıkanmış var.
İlginç bulduğum kahveleri ise Dumerso Anaerobic , Alfonso Urriola Static Cherry ve Gabriel Motta Pink Bourbon . Fiyatları 12oz için 22-24USD aralığında gibi.
Kawa Coffee Roasters 5 kahvesi vardı. @teyyaredenkahve ve @pepukkahve nin organize ettiği alımdaki #2 numaralı 4lü paketi artı bir de Felipe Arcila nın Nane ve Hindistan ceviziyle infüze fermente ettiği Pink Bourbon kahvesi. Tek tek gitmem gerekirse,
Chelbesa standart yıkanmış birinci sınıf bir Ethiyopya çekirdeği, omni kavurduklarından o güzel yasemin, bergamot kokuları uçmuş, şeftalili bisküvi gibi lezzetler baskın kalmış. Zaten pakette tek olan yıkanmış bir çekirdeğe bunu neden yaptıklarını anlamadım.
Felipe Arcila, Pink Bourbon, nane ve h.cevizi ile infüze kahvesinin numune kavurmasını yapıp, değerlendirme listeme aldığım kahvelerden biriydi. Oldukça fiyatlı ve biraz da "artifical" uygulamalara hafif mesafeli olmam sebebiyle elemiştim ancak Felipe bence son derece ilerlemeci işler yapıyori yollarımız kesişecektir diye düşünüyorum. Bu arada kahveyi denk getirirseniz muhakkak deneyin. Naneli kokteyl gibi bir lezzeti var, hem pina coladayı çağrıştırıyor hem mojitoyu.
El Vergel, anaerobik natürel bir kırmzı/sarı cattura varyetesi. Masada hatırlarsanız B&W dan da Bir El Vergel kahvesi vardı. O da guava ve muz la infüze fermente edilmiş kahvesiydi. Doğrusu iki kahvede ilgimi çekmedi. Örnekler üzerinden konuşuyorum, düz, yavan, tatsız, kokusuz sıradan bir kahve gibiydi. Bu dörtlü paketteki en az etkileyici kahveydi diyebiliyorum.
Gelelim gizli kahveye, ben ne olduğunu bile anlamamış, pusuladaki 3 kahvenin karışımı zannetmiştim. @nuclearmoonrise uyarısı için teşekkürler :D . Kahve şuymuş Bu listedeki en cazip kahve de buydu. Aynı anda hem floral, hem meyvemsi hem umami, hem dengeli hem gövde güçlü, burun , damak, after taste her şeyden var. Kompleks, transparan ve şaşırtıcı. El paraiso çiftliği sürekli şaşırtıcı çalışmalarla karşımıza çıkıyor.
Sonuncu kahve yine El Paraiso çiftliğinden Double fermente Anaerobic Castillo. Yazmıyor ama inceleyince yıkanarak sonlandırıldığını anlıyorum. Bir robusta arabica melezi bu varyete ile oldukça şaşırtıcı sonuçlar almışlar. "Sır" kahve bir yana bence bu kahve tüm yönleriyle değerlendirdiğimde hem benim daha çok sevdiğim hem de geleceğe ilişkin bazı okumalara imkan veren bir çalışma olmuş. Teknik olarak da diğerlerinde belirgin olmayan asidite bu örnekte kendini belli ediyor diye düşünüyorum. Genel değerlendirmede daha dengeli ve tatlı, floral ve kompleks.
Genel olarak KAwa hakkında birşeyler söyleyecek olsam, Özel üretim / mikro/nano lotları seçkilerine alan, menüsü zengin, Avrupa şartlarında F/P sayılabilecek fiyatlamasıyla, tutarlı ve dengeli kavrumları ile denediğim bu 5 kahvesi itibariyle çok başarılı bulduğum bir kavurucu oldu. Tonajları da az değildir diye düşünüyorum, sürdürülebilir bir iş modeli yakalamış olmalılar. Ünlü üreticilere ulaşabiliyor olmaları onları ayrıca tercih edilir kılıyor. Sundukları maliyet kalite faydası ve kavurma kaliteleri Avrupa içinde yüksek olsa da yerli bir çok meslektaşımdan/firmadan daha yukarıda değil diye düşünüyorum. Deneyim için çok tuhaf ücretler ödediğimiz de oluyor, onu bir kenara koyarsak , € kur artı kargo artı gümrük masrafıyla zaten kıyaslayabileceğimiz çizginin dışında kalıyor.

Cihan Abi selamlar, ayrıntılı değerlendirmelerin için çok teşekkür ederiz. Gerçekten yazdıklarını okumak, yayınlarını izlemek ufuk açıyor.
Methodical Coffee'nin özellikle yayın sırasında paket tasarımları oldukça dikkatimi çekmişti. Gerçekten şahane duruyor :D

1655876989555.png

B&W'nin sitesine girdiğimde de burada en çok dikkatimi çeken senin de değindiğin üzere kahve çeşitlerindeki fazlalıktı :D Ancak '29 kahvelik listede 3 ya da 4 adet yıkanmış' olması dikkatimi çekmemişti. Amerikalıların tatlı ürünlere olan ilgisi dolayısıyla sanırım genel olarak damak tadı bizdeki gibi natürel çekirdeklere hitap ediyor.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
İlk parçada, denediğimiz kavurucuların kahvelerini , daha doğrusu kahve seçkisine ve kavurmaya yaklaşımlarını değerlendireyim,

Methodical Coffee segmentasyon yapan bir kavurucu, giriş seviyesi (85 puan) yıkanmış Guatemalası da var, micro/nano lot kahveleri de. 12Oz kahve paketleri 15 ila 30USD aralığında. Özellikle iki kahvesi dikkat çekici, Ventolera Black Honey Yellow Colombia veryetesi , hem fiyatı hem lezzetleriyle farklı olduğunu belli ediyor yalnız biraz kavurma kurbanı olmuş. 80C ye kadar dümemiz gerekti kahveyi 1.40 TDS lere çekebilmek için.

Diğer kahve bizim bu sene niyetlendiğimiz bir kahvenin geçen hasadı, Belayneh Bariso Naturel bir Sidama kahvesi. 2250m yükseklikte yetişiyor ve oldukça kompleks ve zengin meyve lezzetleri taşıyor. Ağırlıklı olarak çilek ve elma şekeri lezzetleri önde. Kavurma yine medium civarda. Lezzetler olgun ve örtük sayılır.

Bu kavurucu iyi kahveler seçerek fark yaratmaya çalışmış ancak müşteri kitlesi daha olgun ve yoğun lezzetler tercih ediyor olmalı ki kavurmalar medium seviyede. Bu kahveler espressoda daha iyi çıktı. Bir de ambalajlarını , tasarım ve grafiklerini sevdim ve markayla iyi harmanlanmış buldum.

B&W Blacak and White Coffee Roasters hafızam yanıltmıyorsa 4 - 5 senedir her yaz başı denediğim kavuruculardan biri oldu. Her seferinde zenginleşen ve hem nicelik hem nitelik yönünden artan bir çizgide devam ediyorlar. Bildiğim kadarıyla biri 15lik diğeri 70lik iki Loring'leri var. Loring fanı olmamakla birlikte bu kadar çeşit ve tonaja çıkacaksanız başka seçenek kalmıyor gibi. Seçilmiş kahvelerin her biri dünyanın neresinde bu işi yapıyor olursanız olun markayı doğrudan birinci lige taşır seviyede. Sadece özel işleme yöntemleri, özel çiftlikler ve üreticiler değil aynı zamanda pilot üretimlere de erişim sağladıkları zaten anlaşılıyor. İş modelleri bu anlamda Null 'a çok benziyor ve biraz bu markayı başka diyarlardaki ikizimiz gibi hissetmeme neden oluyor. Torpilli değiller ancak bende uyandırdıkları saygı büyük.

Kavurmalarından bahsedecek olursam yine pazarın alışkanlıklarına kısmende olsa cevap verebilmek adına light-medium katagorisinden aşağı düşememişler. Tüm kahvelerdeki kavurmalar bu şekildeydi. Bunu negatif anlamda söylemiyorum ancak satıştaki kahvelerin bazılarının numunelerini kavurmuş ve denemiş biri olarak daha light yönde daha kompleks, tatlı ve floral sonuçlar aldığımı hatırlıyorum. Bunun dışında seçkideki hem kahveler hem kavurmalar çok tutarlı, dengeli ve zengin ve natürel :D Amerikan niteliki kahve içicisi de ağırlıklı olarak natürel içiyor gibi duruyor. En azından şuradaki 29 kahvelik listede 3 ya da 4 adet yıkanmış var.

İlginç bulduğum kahveleri ise Dumerso Anaerobic , Alfonso Urriola Static Cherry ve Gabriel Motta Pink Bourbon . Fiyatları 12oz için 22-24USD aralığında gibi.

Kawa Coffee Roasters 5 kahvesi vardı. @teyyaredenkahve ve @pepukkahve nin organize ettiği alımdaki #2 numaralı 4lü paketi artı bir de Felipe Arcila nın Nane ve Hindistan ceviziyle infüze fermente ettiği Pink Bourbon kahvesi. Tek tek gitmem gerekirse,

Chelbesa standart yıkanmış birinci sınıf bir Ethiyopya çekirdeği, omni kavurduklarından o güzel yasemin, bergamot kokuları uçmuş, şeftalili bisküvi gibi lezzetler baskın kalmış. Zaten pakette tek olan yıkanmış bir çekirdeğe bunu neden yaptıklarını anlamadım.

Felipe Arcila, Pink Bourbon, nane ve h.cevizi ile infüze kahvesinin numune kavurmasını yapıp, değerlendirme listeme aldığım kahvelerden biriydi. Oldukça fiyatlı ve biraz da "artifical" uygulamalara hafif mesafeli olmam sebebiyle elemiştim ancak Felipe bence son derece ilerlemeci işler yapıyori yollarımız kesişecektir diye düşünüyorum. Bu arada kahveyi denk getirirseniz muhakkak deneyin. Naneli kokteyl gibi bir lezzeti var, hem pina coladayı çağrıştırıyor hem mojitoyu.

El Vergel, anaerobik natürel bir kırmzı/sarı cattura varyetesi. Masada hatırlarsanız B&W dan da Bir El Vergel kahvesi vardı. O da guava ve muz la infüze fermente edilmiş kahvesiydi. Doğrusu iki kahvede ilgimi çekmedi. Örnekler üzerinden konuşuyorum, düz, yavan, tatsız, kokusuz sıradan bir kahve gibiydi. Bu dörtlü paketteki en az etkileyici kahveydi diyebiliyorum.

Gelelim gizli kahveye, ben ne olduğunu bile anlamamış, pusuladaki 3 kahvenin karışımı zannetmiştim. @nuclearmoonrise uyarısı için teşekkürler :D . Kahve şuymuş Bu listedeki en cazip kahve de buydu. Aynı anda hem floral, hem meyvemsi hem umami, hem dengeli hem gövde güçlü, burun , damak, after taste her şeyden var. Kompleks, transparan ve şaşırtıcı. El paraiso çiftliği sürekli şaşırtıcı çalışmalarla karşımıza çıkıyor.

Sonuncu kahve yine El Paraiso çiftliğinden Double fermente Anaerobic Castillo. Yazmıyor ama inceleyince yıkanarak sonlandırıldığını anlıyorum. Bir robusta arabica melezi bu varyete ile oldukça şaşırtıcı sonuçlar almışlar. "Sır" kahve bir yana bence bu kahve tüm yönleriyle değerlendirdiğimde hem benim daha çok sevdiğim hem de geleceğe ilişkin bazı okumalara imkan veren bir çalışma olmuş. Teknik olarak da diğerlerinde belirgin olmayan asidite bu örnekte kendini belli ediyor diye düşünüyorum. Genel değerlendirmede daha dengeli ve tatlı, floral ve kompleks.

Genel olarak KAwa hakkında birşeyler söyleyecek olsam, Özel üretim / mikro/nano lotları seçkilerine alan, menüsü zengin, Avrupa şartlarında F/P sayılabilecek fiyatlamasıyla, tutarlı ve dengeli kavrumları ile denediğim bu 5 kahvesi itibariyle çok başarılı bulduğum bir kavurucu oldu. Tonajları da az değildir diye düşünüyorum, sürdürülebilir bir iş modeli yakalamış olmalılar. Ünlü üreticilere ulaşabiliyor olmaları onları ayrıca tercih edilir kılıyor. Sundukları maliyet kalite faydası ve kavurma kaliteleri Avrupa içinde yüksek olsa da yerli bir çok meslektaşımdan/firmadan daha yukarıda değil diye düşünüyorum. Deneyim için çok tuhaf ücretler ödediğimiz de oluyor, onu bir kenara koyarsak , € kur artı kargo artı gümrük masrafıyla zaten kıyaslayabileceğimiz çizginin dışında kalıyor.
Kahveler gerçekten merak uyandırdı. Keyifli bir tecrübe olmuş gibi.

80C lere inmeniz şaşırttı. Ben de bazen 86-87 lere iniyorum ama 80'e inmek pek aklıma gelmiyor. Demek ki denemek lazım.

Kawa'nın naneli kahvesini çok yazan oldu. Gerçekten merak ettim :D @pepukkahve hatırlar, Man Met Bril'in de Recanto'su pinacolada gibiydi :D

Not: Yazını paragraflara böldüm :D Kavurucu ve kahve isimlerinden bazılarını koyu harf yaptım.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
İlk parçada, denediğimiz kavurucuların kahvelerini , daha doğrusu kahve seçkisine ve kavurmaya yaklaşımlarını değerlendireyim,

Methodical Coffee segmentasyon yapan bir kavurucu, giriş seviyesi (85 puan) yıkanmış Guatemalası da var, micro/nano lot kahveleri de. 12Oz kahve paketleri 15 ila 30USD aralığında. Özellikle iki kahvesi dikkat çekici, Ventolera Black Honey Yellow Colombia veryetesi , hem fiyatı hem lezzetleriyle farklı olduğunu belli ediyor yalnız biraz kavurma kurbanı olmuş. 80C ye kadar dümemiz gerekti kahveyi 1.40 TDS lere çekebilmek için.

Diğer kahve bizim bu sene niyetlendiğimiz bir kahvenin geçen hasadı, Belayneh Bariso Naturel bir Sidama kahvesi. 2250m yükseklikte yetişiyor ve oldukça kompleks ve zengin meyve lezzetleri taşıyor. Ağırlıklı olarak çilek ve elma şekeri lezzetleri önde. Kavurma yine medium civarda. Lezzetler olgun ve örtük sayılır.

Bu kavurucu iyi kahveler seçerek fark yaratmaya çalışmış ancak müşteri kitlesi daha olgun ve yoğun lezzetler tercih ediyor olmalı ki kavurmalar medium seviyede. Bu kahveler espressoda daha iyi çıktı. Bir de ambalajlarını , tasarım ve grafiklerini sevdim ve markayla iyi harmanlanmış buldum.

B&W Blacak and White Coffee Roasters hafızam yanıltmıyorsa 4 - 5 senedir her yaz başı denediğim kavuruculardan biri oldu. Her seferinde zenginleşen ve hem nicelik hem nitelik yönünden artan bir çizgide devam ediyorlar. Bildiğim kadarıyla biri 15lik diğeri 70lik iki Loring'leri var. Loring fanı olmamakla birlikte bu kadar çeşit ve tonaja çıkacaksanız başka seçenek kalmıyor gibi. Seçilmiş kahvelerin her biri dünyanın neresinde bu işi yapıyor olursanız olun markayı doğrudan birinci lige taşır seviyede. Sadece özel işleme yöntemleri, özel çiftlikler ve üreticiler değil aynı zamanda pilot üretimlere de erişim sağladıkları zaten anlaşılıyor. İş modelleri bu anlamda Null 'a çok benziyor ve biraz bu markayı başka diyarlardaki ikizimiz gibi hissetmeme neden oluyor. Torpilli değiller ancak bende uyandırdıkları saygı büyük.

Kavurmalarından bahsedecek olursam yine pazarın alışkanlıklarına kısmende olsa cevap verebilmek adına light-medium katagorisinden aşağı düşememişler. Tüm kahvelerdeki kavurmalar bu şekildeydi. Bunu negatif anlamda söylemiyorum ancak satıştaki kahvelerin bazılarının numunelerini kavurmuş ve denemiş biri olarak daha light yönde daha kompleks, tatlı ve floral sonuçlar aldığımı hatırlıyorum. Bunun dışında seçkideki hem kahveler hem kavurmalar çok tutarlı, dengeli ve zengin ve natürel :D Amerikan niteliki kahve içicisi de ağırlıklı olarak natürel içiyor gibi duruyor. En azından şuradaki 29 kahvelik listede 3 ya da 4 adet yıkanmış var.

İlginç bulduğum kahveleri ise Dumerso Anaerobic , Alfonso Urriola Static Cherry ve Gabriel Motta Pink Bourbon . Fiyatları 12oz için 22-24USD aralığında gibi.

Kawa Coffee Roasters 5 kahvesi vardı. @teyyaredenkahve ve @pepukkahve nin organize ettiği alımdaki #2 numaralı 4lü paketi artı bir de Felipe Arcila nın Nane ve Hindistan ceviziyle infüze fermente ettiği Pink Bourbon kahvesi. Tek tek gitmem gerekirse,

Chelbesa standart yıkanmış birinci sınıf bir Ethiyopya çekirdeği, omni kavurduklarından o güzel yasemin, bergamot kokuları uçmuş, şeftalili bisküvi gibi lezzetler baskın kalmış. Zaten pakette tek olan yıkanmış bir çekirdeğe bunu neden yaptıklarını anlamadım.

Felipe Arcila, Pink Bourbon, nane ve h.cevizi ile infüze kahvesinin numune kavurmasını yapıp, değerlendirme listeme aldığım kahvelerden biriydi. Oldukça fiyatlı ve biraz da "artifical" uygulamalara hafif mesafeli olmam sebebiyle elemiştim ancak Felipe bence son derece ilerlemeci işler yapıyori yollarımız kesişecektir diye düşünüyorum. Bu arada kahveyi denk getirirseniz muhakkak deneyin. Naneli kokteyl gibi bir lezzeti var, hem pina coladayı çağrıştırıyor hem mojitoyu.

El Vergel, anaerobik natürel bir kırmzı/sarı cattura varyetesi. Masada hatırlarsanız B&W dan da Bir El Vergel kahvesi vardı. O da guava ve muz la infüze fermente edilmiş kahvesiydi. Doğrusu iki kahvede ilgimi çekmedi. Örnekler üzerinden konuşuyorum, düz, yavan, tatsız, kokusuz sıradan bir kahve gibiydi. Bu dörtlü paketteki en az etkileyici kahveydi diyebiliyorum.

Gelelim gizli kahveye, ben ne olduğunu bile anlamamış, pusuladaki 3 kahvenin karışımı zannetmiştim. @nuclearmoonrise uyarısı için teşekkürler :D . Kahve şuymuş Bu listedeki en cazip kahve de buydu. Aynı anda hem floral, hem meyvemsi hem umami, hem dengeli hem gövde güçlü, burun , damak, after taste her şeyden var. Kompleks, transparan ve şaşırtıcı. El paraiso çiftliği sürekli şaşırtıcı çalışmalarla karşımıza çıkıyor.

Sonuncu kahve yine El Paraiso çiftliğinden Double fermente Anaerobic Castillo. Yazmıyor ama inceleyince yıkanarak sonlandırıldığını anlıyorum. Bir robusta arabica melezi bu varyete ile oldukça şaşırtıcı sonuçlar almışlar. "Sır" kahve bir yana bence bu kahve tüm yönleriyle değerlendirdiğimde hem benim daha çok sevdiğim hem de geleceğe ilişkin bazı okumalara imkan veren bir çalışma olmuş. Teknik olarak da diğerlerinde belirgin olmayan asidite bu örnekte kendini belli ediyor diye düşünüyorum. Genel değerlendirmede daha dengeli ve tatlı, floral ve kompleks.

Genel olarak KAwa hakkında birşeyler söyleyecek olsam, Özel üretim / mikro/nano lotları seçkilerine alan, menüsü zengin, Avrupa şartlarında F/P sayılabilecek fiyatlamasıyla, tutarlı ve dengeli kavrumları ile denediğim bu 5 kahvesi itibariyle çok başarılı bulduğum bir kavurucu oldu. Tonajları da az değildir diye düşünüyorum, sürdürülebilir bir iş modeli yakalamış olmalılar. Ünlü üreticilere ulaşabiliyor olmaları onları ayrıca tercih edilir kılıyor. Sundukları maliyet kalite faydası ve kavurma kaliteleri Avrupa içinde yüksek olsa da yerli bir çok meslektaşımdan/firmadan daha yukarıda değil diye düşünüyorum. Deneyim için çok tuhaf ücretler ödediğimiz de oluyor, onu bir kenara koyarsak , € kur artı kargo artı gümrük masrafıyla zaten kıyaslayabileceğimiz çizginin dışında kalıyor.
Benim duyduğum Amerika'da genelde orta ve üstü kavrumların tercih edildiği idi. Hatta @EceJayTamer2022 de bu konuda tecrübelerini aktarmıştı. İstisnalar tabii ki vardır ama Türkiye'deki nitelikli kahve kavurma yaklaşımı ile Amerika'daki nitelikli kavurma yaklaşımını kıyaslayacak kadar tecrüben var mı?

Diğer sorum, infüse kahveler popülerleşiyor ama Türkiye'de pek göremedik. Benim gözlemim bu tarz kahveleri Türkiye'deki kahveseverler ilginç bulur ve sever :D Tabii fiyat ile de alakalı. Bu kahvelerin alış fiyatları mı çok yüksek yoksa risk alınmak istenmiyor mu?
 

EceJayTamer2022

Starbak Gold Üye
Katılım
22 Ocak 2022
Benim duyduğum Amerika'da genelde orta ve üstü kavrumların tercih edildiği idi. Hatta @EceJayTamer2022 de bu konuda tecrübelerini aktarmıştı. İstisnalar tabii ki vardır ama Türkiye'deki nitelikli kahve kavurma yaklaşımı ile Amerika'daki nitelikli kavurma yaklaşımını kıyaslayacak kadar tecrüben var mı?

Diğer sorum, infüse kahveler popülerleşiyor ama Türkiye'de pek göremedik. Benim gözlemim bu tarz kahveleri Türkiye'deki kahveseverler ilginç bulur ve sever :D Tabii fiyat ile de alakalı. Bu kahvelerin alış fiyatları mı çok yüksek yoksa risk alınmak istenmiyor mu?

Boxx’ın gelişiyle LA ne kadar değişti emin değilim ama Türkiye ile hemen hemen aynı konsept. Cold Brew için bile açık kavrum pek görmemiştim. Melez olduğum için sanırım sallama hakkım var🙂 Türkler için çay neyse Amerikalılar için kahve o işte. Çok tüketilir sevilir ama niteliklisi nadir görülen doğa olayıdır. Seattle Portland biraz da SF hariç nitelikli kahve olayı çok da yaygın sayılmaz.
 

Oguzhan

silinmiş kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2022
Edgar Motta çok acayip bir kahve. Demleme parametrelerine direkt tepki veriyor. Tam potansiyeline ulaşamadığımda; üzmeyen, lezzetli bir natürel kahve içiyorum. Uğraşıp tam potansiyeline ulaştığımda; kompleks, dengeli, fiyatını hak eden üst segment bir kahve içiyorum. Kahve kültürü olmayan birine demliyorum, o da beğenip içiyor. Sadece ticari kahve içen birine demliyorum, o da beğenip içiyor. Oyna oyna dur, oyun hamuru gibi kahve maşaallah.
 
Üst