Kinu M47 Mi? Comandante Mi?

Gigesa

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
13 Ağu 2022
Merhaba arkadaşlar, gruptaki ilk yorumum olacak. Ben de CDM kullanıcısıyım ve büyük beklentilerle bir Kinu M47 edindim. Ancak, cihazı aldıktan bir hafta sonra iade ettim. Tat açısından, CDM'nin çok daha önde olduğunu düşünüyorum. M47 ile demlediğim kahvelerde genellikle oldukça düz bir tat alıyorum. Toz üretimi ve homojenlik açısından da CDM'nin yine üstün olduğunu gözlemledim. Birçok kahve denememe rağmen, M47 her ayarda tutarsız sonuçlar veriyor. Ayrıca, aşırı toz üretimi gözlemledim. Pour over için yaptığım 2,2-2,4-2,6-2,8-3,0 ve 3,2 ayarlarının hepsinde ciddi çamurlaşmalar yaşadım. Elbette, bunlar benim kişisel düşüncelerimdir. Teşekkür ederim.

Hocam paylaşım için teşekkürler. Pour over için biraz ince bir aralıkta gezinmişsiniz benim deneyimlerime göre. Göz kararı bakıp " bu comandantede x kliğe tekabül eder" gibi bir yaklaşım çok yanıltıyor. Çünkü söylediğiniz gibi öğütüm oldukça tozlu, bambaşka bir tanecik dağılımı var.

Yataktaki çamurlaşma konusunda haklısınız, 4 ve üzeri öğütümlerde dahi o durumdan kurtulmak mümkün olmuyor. Ancak tada olumsuz bir etkisi de ilginç bir biçimde olmuyor. CMDde yatak çamurlu olunca en azından kuruluk problemi yaşardım. Kinuda hem çamurlu yatak, hem 3.30-4 dakikaya varan demlemelerde dahi hiç kuruluk almadım.

Ben tat profilini çok sevdim kinunun. Tatlılık ön planda, gövde hep tatmin edici. Özellikle naturellerde (anayrobik işlem görenler dahil) muhteşem bir performans gösteriyor. Yıkanmışlarda CMD ile yarışamaz ancak asidite CMD kadar parlak olmasa da sönük değil, gayet canlı sonuçlar alıyorum.

Not: Tadımla alakalı yorumlarım öznel/subjektif olduğu unutulmasın.
 
Üst