Aeropress nasıldır?

'Aeropress' forumunda bahadr tarafından 26 Şub 2016 tarihinde açılan konu

  1. sefffax

    sefffax Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nasıldır?

    Yakında damacanayla yapacaz bu gidişle :) öğütüm 40. klikte mi ? Kahve-su-buz oranı nedir hocam ben de yapmayı planlıyorum bu aralar. Nasıl yapıldığı vs nerede var ?
     
  2. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nasıldır?

    Bunda 20 ya da 21 klik.Kahve 50 gram ise 200 gram buz 300 gram su.Yani 1:10 oran var.Eczane alınacak 2 liralık serum setinin akış kontrol yerini kesip alıyoruz.İse yarayacak kısmı burası.Sise kapağına monte ediyoruz sisenin alt kısmını kesiyoruz.
    Bunu daha önce ilk yaptığımda atmıştım cold brew başlığına.[​IMG]

    SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    erkannhl bunu beğendi.
  3. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nasıldır?


    Ben aeropressin hunisini kaybetmiştim şişeyi direk tepeye koyuyordum. V60 iyi fikirmiş :)
     
  4. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nasıldır?

    İlk başlarda ben de aeropress hunisi ile yapıyordum.Çok hassas duruyordu.Kapı çarpsa yıkılacak gibi.V60 koyunca yıkılmıyor.Test edildi onaylandı :) Hem damlama musluğunun kahve teması olmuyor V60 yüksekte tutuyor.Üst kısım yaklaşık olarak 700 gram buz su karışımı alıyor.Aeropres de 70 gram kahve alıyor.
     
  5. sefffax

    sefffax Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nasıldır?

    Kaçırmışım o konuda hocam. 20 klik ince değilmi normalde kalın öpitğm olmuyor mu cold brew de ?
     
  6. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nasıldır?

    Aeropress ile V60 kalınlığı arasında bir yerde hocam.Kalın öğütünce de bu sefer akış hızlı oluyor.Gövdesi olmayan zayıf karakterli bir kahve oluyor.Kahveyi suda bekletilen yöntem için geçerli kalın öğütüm.French pressten bir tık daha kalın olmak zorunda.

    SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  7. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nasıldır?

    bir süredir aeropress ile filip kucharczyk'a ait demleme yöntemini deneyimliyorum. gerçekten çok başarılı. bu yöntemin tek kötü tarafı herkesin bahsettiği gibi fazla kahve kullanılması. (her demlemede yaklaşık 35gr) bunun dışında alınan sonuçlar çok iyi.

    demlemenin temel mantığı; çok kahve, az su ile konsantre bir kahve elde etmek. daha sonra sıcak su ekleyerek bunu seyreltmek. işin güzel tarafı ise eklediğiniz suyun miktarı ve sıcaklığına göre tat profilinin değişmesi. suyu ekle, karıştır, tadına bak. beğenmezsen aynı şeyi tekrarla :) genelde demleme yöntemlerinde böyle bir şey yapamıyoruz. özellikle pour over'da demleme tamamlandıktan sonra tadına bakıyor ve ne olduysa onu içiyoruz. aynı şeyi pour over'da yapınca (demlenen kahveyi sulandırmak) genelde tadı çok hoş olmayan sulu bir kahve ortaya çıkıyor :)

    eğer denemediyseniz ve elinizde harcayabileceğiniz fazladan kahveniz varsa :) filip kucharczyk'in yöntemini en az bir kere denemenizi tavsiye ederim.
     
  8. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nasıldır?

    Bu yöntem de ayrıca kalın çekilmiş kahve kullanmak daha iyi.Comandante ile 37 klik yeterli.Ortaya çıkan kahve gayet hoş.Lukas Zahrandick yöntemini de öneririm.Ama uzun zamandan beri yapmadığım için unuttum.Ondaki kahve miktarı biraz daha iyi :)

    SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Aeropress nasıldır?

    bundan önce de lukas zahrandick'in yöntemini kullanıyordum. onda kahve miktarı 20gr :)