AeroPress Filtreleri

'Aeropress' forumunda kahvemehmet tarafından 28 Şub 2016 tarihinde açılan konu

  1. baristaburak

    baristaburak Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    İyi haber,
    IMS 35 makron bi filtre getirdim yurtdışından. Özel bişey ve birden favori yöntemim aeropress oluverdi. Tavsiye ederim :D
     
  2. yselim

    yselim Yavuz Selim

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    tatlı bir kahvesi oluyormuş. bende almayı düşünüyorum burak nasıl temin edebilirim.
     
  3. Kiralikceset

    Kiralikceset Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Her ne kadar tüm cafelerde metal filtreyi onermese de, çoğu ev kullanicisi metal filtrenin daha iyi olduğu görüşünde. Dünya Şampiyonalarinda ki tariflere bakicam ben. Çünkü yarışmada filtre seçeneği var isteğe göre
     
  4. yselim

    yselim Yavuz Selim

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Arkadaşlar aeropress im geldi ve kafeingo dan hediye gelen heart beat ile deneme yaptım pek başarılı olmadı biraz daha sert ve aroma kaybı vardı french press e göre evde guatemala ile deneme yapcam bakalım öğutme kalınlığını ayarlaya bilirsem :(
     
  5. yselim

    yselim Yavuz Selim

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    birde kohi labs in metal filitresini kullanan varmı ankaradan alacak olan varsa birlikte getirte biliriz en azından kargo ücretini paylaşmış oluruz.
     
  6. Kiralikceset

    Kiralikceset Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Able fine istiyorum ben de. Gövde den öte aroma daha önemli benim için.
     
  7. Kiralikceset

    Kiralikceset Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Bu arada elek kullanan var mı kahve için öncesinde? Geçen senenin tr şampiyonu tarif vermişti. Onu da paylaşayım. [​IMG]
     
  8. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Ben eleği her türlü kahve yönteminde kullanıyorum. Özellikle çok iyi bir öğütücü sahibi değilseniz elek sonuçta fark edilebilir bir iyileşme yaratır. Ha ayarını kaçırırsanız elemenin sonuç daha da berbat olur.
     
  9. Kiralikceset

    Kiralikceset Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Yukarıda ki listede verilen elek hangi boyutlarda. Onu anlayamadım. 250 850 mikron elek demiş. Nedir bu
     
  10. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Hocam bence 250 mikrondur. 850 mikronluk elekte herşey aşağıya iner.
     
  11. Kiralikceset

    Kiralikceset Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Şampiyonlarin tariflerine bakıyorum da bu aeropress cidden acayip bir sey. O kadar değişken ki her şey. Ve o kadar iyi sonuçlar alınıyor ki... Gerek su derece farklılıkları...gerekse de kahve gramajlari vs...
     
  12. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Benim hoşuma giden bir tarif var.25 gram kahve kullanıyoruz.Klasik aeropress ayarında öğüttükten sonra başlıyoruz işleme.İlk etapta ön demleme yaklaşık olarak 40 saniye ve 50 gram su kullanıyoruz.40 saniye boyunca durmadan karıştırıyoruz.Ama yavaş tempoyla.40 saniye bitti şimdi 150 gram suyu sakin sakin döküyoruz.1 dakika da bu sürecek yine karıştırıyoruz bir dakika boyunca sakin sakin.İşlem bitti.Ters çevirip bardağa basıyoruz.Kahve su oranı ilk gördüğümde dengesiz gelmişti bana ama yapınca ortaya güzel bir kahve çıktı.Böyle americano desen onun kadar yumuşak değil moka pot kadar sert hiç değil.Yoğun aromatik güzel bir kahve.Sabaha uyanamayan,akşamdan kalanlar için ideal.Kafein bombası diyorum bu tekniğe.Yalan olmasın sözlüklerin birinde bir yazar yazmış.Nerede hatırlamıyorum ama.Aeropressin bu özgür ruhu olduğu sürece favori ekipmanım olarak hayatımda yer etmeye devam edecek.Yaratıcılıkta sınır yok.Belki biz de güzel bir tarif yapabiliriz günün birinde :)
     
  13. Kiralikceset

    Kiralikceset Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Gercekten öyle. Sınır yok gibi
     
  14. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Şu aeropressten krema basan var mı yahu?Ben hiç görmedim kendi yaptıklarımda.Ama üst tarafta kremamsı bir tabaka da oluşmuyor değil.Böyle yağımsı bir şey oluşuyor.
     
  15. yselim

    yselim Yavuz Selim

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Kağıt filitreyle bu mümkün olmasa gerek ama metal filitreyle mümkün olabilir. yinede basınç yeterlimi bilmem. ben de daha yeniyim ama metal filitre alcam yanıma kargoyu paylaşacak birini bulursam :)
     
  16. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    basanlar var, en azından videoları var. Metal filtresinden 1 parmak köpük akıtanlar gördüm. Bende able fine var. Aeropressin içinde oldukça yoğun bir köpük oluyor ama bardağa çok çok az geçiyor (bardağın kenarlarında minnacık).
     
  17. yselim

    yselim Yavuz Selim

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Able olsa belki biraz daha fazla olabilir Able fine çok küçük gözenekler sahip bu ama krema buhar ve en az 9 bar basınçla elde ediliyor bu unutmamak lazım. Aeropress te ise su ve 2-3 bar basınç var.
     
  18. Kiralikceset

    Kiralikceset Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Able fine benimde alasim var. Kullanan arkadaşlar memnun mu? Benim için öncelik aroma. Gövde aramıyorum
     
  19. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    İyi aroma diyorsan, able fine tercih edebilirsin. Hangi tarifi uygularsanız uygulayın, çok absürt bir tarif yapmadığınız sürece, çekirdeğin tüm aromalarını alırsnız able fine ile. Gövdeden de feragat ediyorsanız iyi sonuç vereceğinden emin olun. Gayet gevrek tatlara sahip ve kahvedeki asiditenin ön planda hissedildiği kahveler içersiniz. Ama "kahvedeki gövdeyi tamamen yok etsin" diyorsanız daha da ince bir şey bakın derim. Öyle ki çok yüksek gövdeli kahvelerde her olursa olsun sıfır gövde olmuyor.

    Ben filtreler arasında kalmış herkese Türkiye Barista Şampiyonu Nisan Ağca'nın aşağıdaki şu yazısını öneriyorum. Ben gerçekten fine filtrede yazılan sonucu aldım.

    https://nisanagca.wordpress.com/2014/09/19/filtre-savaslari-aeropress/
     
  20. Kiralikceset

    Kiralikceset Yeni Üye

    Cevap: AeroPress Filtreleri

    Ims superfine de bir diğer istediğim. Sanırım onda aroma daha da fazla hissediliyor