Wacaco Picopresso Manuel Espresso Makinesi Incelemesi

chaturanga

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Eyl 2024
Espresso işini daha iyi bilenlerimiz daha sağlıklı cevap verecektir ancak iki farklı öğütümü tek sepete koyup öyle çıktı almaya çalışmak çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Çünkü su daha az direnç gösteren 2 klik ile oguttunuz yerden geçme eğilimi gösterecektir. Bence ya 2 klik ile daha yüksek tamp yapın ya da 1 klik ile gramaj ve tamp gücünü azaltın; ancak basması zor ise kesinlikle zorlamayın sağından solundan su sızması hayra alamet değil 😅

Teşekkürler mesajınız için, deneyip göreceğim artık hocam. 1. ve 2.kademe arasında çok ciddi bir boyut farkı göremiyorum, ama karışık yapınca dediğiniz gibi olabilir evet.

12gr basket geldiğinde 12gr la denemek de işe yarayabilir benim için çünkü çok koyu kahve arayışında değilim. 18gr baskete 12gr koymak da istemedim o da kanallama yapabilir sanırım fazla boşluk kalacağı için.

Sağdan soldan su sızma olayı iyi sıkıştırmamamla ilgili. Çünkü ilk denemede çevirirken biraz tersten gittim basketi, portafiltreyi masaya önce yerleştirip su tankını onun üstüne çevire çevire yerleştirmek yerine sol elimde su tankı varken porta filtreyi ve üstündekileri alttan yukarı yerleştirdim, itiraf ediyorum Karadenizliyim :D O yüzden tam oturmadı anlaşılan, sızma basınç artınca değil daha 5-6 basış sonrası parmağıma su damladı.

Ama birazdan kahve gelmeye başlamıştı tekrar söküp takmakla uğraşamayacaktım. İkinci sefer düzgünce kapatınca herhangi bir sızma olmadı.
 
Üst