Lido 3 İnceleme

'El Değirmenleri' forumunda Aslanbek tarafından 29 Nis 2017 tarihinde açılan konu

  1. recaus

    recaus Yeni Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Hocam Hollanda üretimi olan filtreleri kahvefabrikasında bulabilirsiniz. Yalnız pek tavsiye etmiyorum zira marketten aldığınız filtreden hiç bir farkı yok. Ona 28 lira verene kadar marketten 6 liraya aynı filtreyi alıp kıvırıp kullanabilirsiniz. Tat olarakta Chemex'e yakın diyebilirim. Bence Japon filtreleri kesinlikle daha tercih edilesi :)
     
  2. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Tercihim özellikle Japon :) Aroma hissettiriyor.Ben filtreleri genelde kahhve.com sitesinden temin ediyorum.Kahvefabrikasindan hiç almadım.

    SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. awalanche

    awalanche Aktif Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    [MENTION=942]bahadr[/MENTION] , benim tahminim çekirdek kaynaklı bir problem yaşamışsın.

    Geçenlerde başıma gelen bir olayı anlatayım: v60 filtresi azalınca yeni bir filtre siparişi verdim (iki filtre de japon malı) yeni filtre ile aynı çekirdek, aynı öğütme aralığında daha yavaş bir akış aldım. Açıkta bekleyen filtreler de bir süre sonra rahatlayıp içindeki gazı salıyor sanıyorum. :D Adana'nın nemini de hesaba katmak lazım biz asfalta yapışıyoruz filtre ne yapsın..
     
  4. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Bana da kahveyle ilgili bir sorun gibi geldi.Kruve olsaydı farkı anlardık :) Filtrenin gaz salması ve Adana sıcağı da arasında bağlantı olabilir.Ates edelim biz bu filtrelere :)

    SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  5. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    bende var ben cevaplamaya çalışayım :) kruve ile elediğimde (400-900 mikron elekler ile) elek üstü kahve miktarı 7 ve üstünde daha çok oluyor, 6 hatta 5,5 da ise daha az oluyor. buradan yola çıkarak kahvesine göre ben 5,5 6 veya 6,5 kullanıyorum genelde. akış (yine kahvesine göre değişmekle birlikte) 2.40 2.50 3 arasında değişiyor.
     
  6. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Kafamdaki sorulara cevap buldum :) Yani kaç centik diyelim biz ideal olana?
     
  7. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Hocam, istanbul'a yolunuz düştüğü zaman haberleşelim, kruve işini ben hallederim :) kendiniz deneyip hangi kahvede ayarın ne olması gerektiğine kendiniz karar verirsiniz. Yoksa buradan anlamak zor :) herkesin kullandığı kahve ve ayar farklı.
     
  8. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Teşekkür ederim hocam :) Kesinlikle öyle.Sabah comandante 26 klik ile 2.45 saniyede akış bitti.Kahveden kaynaklı.Bu hafta farklı kahveler sipariş edip daha net anlarım farkı.

    SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme


    [MENTION=1413]thewind[/MENTION] hocamın da dediği gibi biraz subjektif oluyor bu sorunun cevabı. ama benim için 6 :D
     
  10. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Bugün 8 çentikte bir v60 denemesi yaptım 45 sn blooming ile 2:45 sürdü. Hep bu aralığı kullanıyordum ama sizin 6 çentik kullanmanızdan dolayı kuşkulanmaya başladım. O yüzden 2 fotoğraf çektim paylaşmak istedim.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  11. awalanche

    awalanche Aktif Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Hocam, fotolar gayet iyi, süreniz de güzel görünüyor, tadı da güzelse gerisi tefererruat. :)
     
  12. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Aynen [MENTION=1769]fatihonder[/MENTION] hocam.Gayet iyi vaziyet benimde böyle oldu dün.6 çentik elimdeki kahveye uygun değil ben de bir bir buçuk çentik daha artırdım çok daha iyi oldu :) Bu arada aeropresse 5 uygun mudur? Şimdiden ayarlayayım da sabah uğraşmayalım.Zamandan tasarruf :)
     
  13. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Bence 5 iyidir bir kere 4 denedim ama fazla bitter gelmişti bana. Lido aldıktan sonra genelde v60 ve kalita kullandım. Aeropresse odaklanacağım bir ara umarım.
     
  14. thewind

    thewind Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Moka pot ne kadar cansa aeropress de o kadar candır :)
     
  15. Aslanbek

    Aslanbek Paylaşımcı Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Hocam arkadaşların dediği gibi akış süreniz gayet iyi, lezzetini de beğendiyseniz zaten sıkıntı yok. Fotolardaki kahve boyutu benim çekimlerime göre biraz daha kalın kalıyor (benimkilerin bir örneği ilk sayfadaki inceleme fotolarında görülebilir). ben bu kalınlığı daha çok chemex yaparken kullanıyorum, v60 için o yüzden biraz daha ince çekiyorum (6 çentik). bir de blooming için 45 sn beklemiyorum 25 sn civarı bekliyorum. Ben de sizin yönteminizle daha kalın ayarlarda çekip deneyeceğim yakın zamanda :)
     
  16. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Lido'nun ayar mekanizması kafamı karıştırmaya devam ediyor. Ortadaki ayar yerini sonuna kadar açınca 0dan itibaren 6 çentik daha gidiyor ayar. Orda dönmüyor tabi ki dişliler değdiği için ama önceden böyle değildi. Temizlik haricinde bir yerini de açmadım ilginç geldi.
     
  17. awalanche

    awalanche Aktif Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Ürünü ayar için gevşetirken bir yerlerde hata yapıyor olabilir misiniz? 0-1 çentik arası hareket bence hiç sorun değil fakat 6 çentik kayması enteresan.
     
  18. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Hep aynı şekilde kullandım ama bilemiyorum. Önceden 2 çentik falan kayardı aslında ama kendi ayarlarım oturduğu için sorun etmemiştim. Şimdi ben 8 çentikte çekince önceki 8 çentikle aynı mı oluyor onu düşünüyorum. Temizlik sırasında bir şeyleri yanlış mı yaptım acaba diyerek bir daha kontrol edeceğim.
     
  19. fatihonder

    fatihonder Aktif Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    Kullanan arkadaşlardan rica etsem adjusment ring diye geçen gevşettiğimiz yeri sonuna kadar gevşettikten sonra ayarın ne kadar ilerlediğini söyleyebilir mi? Çok gevşetmeyince çok ilerlemiyor haliyle.
     
  20. awalanche

    awalanche Aktif Üye

    Cevap: Lido 3 İnceleme

    1 i geçmiyor bende hocam.