Bugün İçtiğim Kahve

coffeewizard35

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Tem 2022
Tetra’n Costa Rica Aquaires
93C / Nestle Purelife / 15-240
Timemore C2 Max 17 Klik
45-150-240
Bitiş 2.10

Kavrum tarihi 17/02, 10.gününde ilk denememi yaptım.Değişik işlemlerden geçmiş kahveleri belli aralıklarla deneyip aradı farkı görmeyi seviyorum.Kırmızı şarap kuru kokudan bardağa kadar netti.İçimde de tatlı kırmızı meyveler baskındı.Tatta çikolata pek baskın olmasa da kokuda güzel sütlü bir çikolata kokusu hakimdi.Bu haliyle dahi oldukça keyifli bir bardaktı.Son dönemde favori bölgem Kosta Rika oldu, bu sene denediğim tüm Kosta Rika originlerinden memnun kaldım.
 

drjazz

Yeni Demleyici
Katılım
31 Tem 2017
Konum
İstanbul
William's Coffee Roastery'nin Fenerbahçe'deki merkez üssünde dün içtiğim "Colombia MonteBlanco" çekirdek enfesti. Demleme kriterlerini bilemiyorum ancak fincanlarımızda lavanta aromalı bir bahar esintisi vardı adeta. Şiddetle tavsiye olunur.
 

EceJayTamer2022

Starbak Gold Üye
Katılım
22 Ocak 2022
Kahve: Las Duanas Geisha
Kavurucu: Right Side
Demleme Yöntemi: Moccamaster + Moccamaster
Su: Pürsu Uludağ
Öğütüm: Comandante 25 klik
Kahve/Su Miktarı: 30 gr / 500 ml

İspanya değişik memleket. Gastronomide çıtayı çok acayip seviyeye çeken memleketin kahve kültürü yok gibi. En azından Madrid'de henüz emekleme evresinde.
Özellikle şehrin yeni yeni hareketlenen tarafında güzel kafeler var inanılmaz cheesecake yapıyorlar ama Barcelonalı kavurucular olmasa Madrid Lavazza'ya mahkum kalırmış😁

El Salvadorlu dostumuz da Katalan kavurucuların elinden çıkma. Natürel bir çekirdekten nasıl yeşil çaylı ipa tadı yakalamışlar bilmiyorum. Acayip vurucu kesinlikle değil ama çok keyifli bir çekirdek. Başka sularla ne çıkartır ya da daha kalibre damaklar neler alır merak etmiyorum değil. Link bırakıyorum ancak önden ufak bir uyarı fiyatını gördükten sonra 250 gr +350 birim bandına alışmışken coğrafya bazen kader ama hep keder deyip biraz hüzünlere sürüklüyor.

Napak C'est la vie.

 
Son düzenleme:

psychedelicoffe

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Ara 2022
Konum
istanbul avrupa yakası
Arada Caddebostan Books and Coffee ye çalışmaya giderim, son gittiğimde güzel kahveler geldiğini gördüm. V60 Duwancho demlettirdim, çok güzeldi, ben de evde demlemek için 100 gr aldım. tropik meyve tatları ve güzel bir tatlılığı var. Henüz potansiyelini çıkarabildiğimi düşünmüyorum bu çekirdeğin ama çok keyif alarak içiyorum.


Çok içtim, çok yazdım bu çekirdeği artık daha bir şey demek istemiyorum, ama bu sabah benzer parametrelerle clever ile demledim, daha sakin bir çıktı elde ettim. İlginçtir ki seropress ile karşılıklu tadım yaptığımda aeropress'te daha önce hiç farketmediğim bir tat alıyorum. Hafif tahtamsı mı desem, is mi desem, derinlerde bir yerlerde garip bir tat gizli, rwanda da benzer bir tat vermişti.
evet ismail bey müdürü eski dostum ulusaldan bazı çekirdekleri aldığını söyledi duwancho gerçekten başarılı birde gigesayı tavsiye ederim
 

coffeewizard35

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Tem 2022
Null Kenya Njogu Estate AA
Timemore C2 Max 17 Klik / Cafec TH3
93C / Nestle Purelife / 16-250
48-250 (İlk ve son döküş sert swirl)
Bitiş 2.20

Ne içsem diye düşünürken paketten gelen müthiş kokuya karşılıksız kalamadım.Null’ün kahvelerinde her zaman olduğu gibi süre geçtikçe kahve bambaşka noktaya taşınıyor.Bu kahve için söyleyebileceğim bana göre çok farklı bir kahve mi? pek değil.Fakat çok keyifli.Buram buram kırmızı ve sarı meyveler, Kenya’dan beklenmeyecek derecede dengeli bir asidite.Bardakta pamuk şeker tadı aldım o da enteresandı.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Null Kenya Kahunyo AB
Kingrinder K5 - 72
94C , 15-245
Bitiş 3:00

Keyifli ve güzel içimli bir Kenya. Damağınıza uygunsa bir kaç bardak içersiniz. Yormaz, üzmez.

Kahve biraz su tutuyor. Timemore C3 14, Comandante 23-24, X lite 12-13, 1Zpresso K pro 75 gibi başlayabilirsiniz.

Null SOLİS & CORDERO LA MAQUİNA RED CATUAİ BLACK HONEY - COSTA RİCA
Kingrinder K5 - 74
92C , 15-250
Bitiş 2:25

Karbonik maserasyonu andıran bir kahve. Gövdesi orta-yüksek. Damakta da nispeten kalıcı. Asiditesi bence düşük-orta. Burunda hafif çiçeksi, damakta yine arka planda fermente meyveler, vanilya, baharatımsılık, kakao gibi tatlar var.

Old School - Kolombiya Nectario Zuniga

Burada paylaşmıştım.

 

nuclearmoonrise

Eşsiz Kahve Çekirdeği
Katılım
29 Kas 2018
Ordinarius Coffee - Duwancho Natural

Kungpow'dan deneyip çok da beğenmediğim kahveyi bir de bu kavurucudan makul fiyatlı olduğu için denemek istedim (ben alırken makuldu şimdi değil). Kungpow'dan sevmedim ama Ordinarius kavrumuyla çok iyi olmuş demeyeceğim. Kavrumlar bence çok yakın. Ordinarius kavrumu da beklentimin üstünde çıktı ancak bu kahveyi ben demlemeyi beceremiyorum muhtemelen. Veya fiyatı sebebiyle daha üst düzey sonuç beklediğimden hayalkırıklığı oluyor.

Bu kahvenin en iyi ve dürüst şekilde tadım notunu bence CoffeeNutz çıkarmış. Karamel(veya çikolata)-baharat ikilisi en yoğun hissedilenler. Meyvemsilik geride kalıyor.

Bir de bu kahvenin çiçeksiliği mide bulandıran cinsten. Neyse ben kaşındım ikinciye alarak 🥲
 

Mitsuko

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
28 Ocak 2022
Sabah hızlı başladı ,hepsini aeropress ile yaptım.
Morgon Coffee - Colombia, Sandra Milena Mora
Null - Los Arboles
Boxx - Yaye
 

coffeewizard35

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Tem 2022
Tetra’N Guatemala El Jaguar
Timemore C2 Max 17 Klik
93C / Nestle Purelife / 15-240
60-90-90
Bitiş 2.10

Demleme kısa sürmüş gibi dursa da bardaktaki çözünme bence yerindeydi.Deneysel metodlarla işlenmiş kahveleri denemeyi seviyorum fakat arada bu tarz klasik kahveler istiyorum, özellikle sabahları. Klasik kahveleri araya alınca da deneysel metodlarla işlenenin karakteri daha iyi anlaşılıyor diye düşünüyorum.
Asiditesi düşük, nektarinin bardak boyunca baskın olduğu, tamamen çaysı diyebileceğim bir çekirdek.Daha önce hiçbir kahveden bu kadar baskın çaysılık almamıştım.F/P olarak başarılı.
 
Üst